Hayvan HaklarıManşetTürkiye

Hayvan Hakları İzleme Komitesi: Hayvan hakları için sandığa gidin

0
hayvan

Hayvan Hakları İzleme Komitesi (HAKİM), 14 Mayıs’ta yapılan 28’inci dönem milletvekili seçimi öncesinde imzaya açtığı ve hayvanlarla ilgili çalışmalara dair taahhütler içeren “Söz Veriyorum” metnini imzalayan 17 milletvekilinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi‘ne (TBMM) girdiğini ifade etti.

Meclis’e giren imzacılar arasında Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi‘nden (Yeşil Sol Parti) Mithat Sancar (Urfa), Burcugül Çubuk (İzmir), Ceylan Akça (Diyarbakır), İbrahim Akın (İzmir), Mehmet Kamaç (Diyarbakır), Meral Danış Beştaş (Erzurum), Nevroz Uysal (Şırnak), Özgül Saki (İstanbul), Perihan Koca (Mersin), Serhat Eren (Diyarbakır) ve Sırrı Sakık (Ağrı); Türkiye İşçi Partisi‘nden Ahmet Şık (İstanbul), Erkan Baş (İstanbul) ve Sera Kadıgil (İstanbul); Cumhuriyet Halk Partisi‘nden Sezgin Tanrıkulu (Diyarbakır) ve Türkan Elçi (İstanbul) ile İyi Parti‘den Ömer Karakaş (Aydın) yer alıyor.

Komite, Yeşil Sol Parti İzmir Milletvekili Burcugül Çubuk’un, aynı zamanda Meclis’e giren ilk vegan milletvekili olduğunu açıkladı.

Kılıçdaroğlu’na destek

Hayvan Hakları İzleme Komitesi 28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ikinci tur oylamasından önce yaptığı açıklamada Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na desteğini açıklayarak hayvan hakları savunucularına da destek çağrısında bulundu.

Komite, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Yargı bağımsızlığından bahsedemeyeceğimiz bir duruma geldiğimiz tek adam rejiminde en çok kırılgan gruplar, bunlar arasında da belki de en çok bir eşya gibi görülen hayvanlar ezildi. [Recep Tayyip] Erdoğan yönlendirmesindeki [Adalet ve Kalkınma Partisi] AKP iktidarı boyunca hayvanlar için verilen pek çok söz tutulmadığı gibi AKP tarafından müjde olarak lanse edilen gelişmelerin de hayvanlar için ölüm anlamına geldiğini çok acı şekilde yaşayarak deneyimledik.

Hayvanlar için hiçbir şey hiçbir zaman çok güzel olmadı, bundan sonra da bir günde çok güzel olmayacak. Ancak atacağımız doğru adımlar hayvanlar ve iade edilmesi gereken hakları adına yol kat etmemizi sağlayacak.”

You may also like

Comments

Comments are closed.