Hayvan HaklarıKültür-SanatManşet

Oyuncu Ricky Gervais’ten hayvan hakları örgütlerine 1 milyon 910 bin sterlin bağış

0
Ricky
Fotoğraf: Andy Kropa / AP

Oyuncu Ricky Gervais, Armageddon dünya turnesinin platin biletlerinin ekstra kârından dünya çapındaki hayvan hakları kurumlarına 1 milyon 910 bin sterlin bağışladı. Vegan olan sanatçı, uzun süredir hayvan hakları savunuculuğunu yapıyor.

Seçilen dünya çapındaki 11 hayvan hakları örgütü şöyle: All Dogs Matter, Animal SOS Sri Lanka, Catastrophes Cat Rescue, Chaldon Animal Sanctuary, Dogs On The Streets, Helping Rhinos, Millions of Friends, Mira Dogs, Paws2Rescue, PDSA ve Wild Futures.

Armageddon turu için Platin Biletler, simsarlara karşı önlem olarak piyasa fiyatlarından premium koltuklara sahip olabilmek için satışa sunulmuştu. Bu satışlardan elde edilen ekstra kar, seçilen kuruluşlara paylaştırıldı.

BAFTA, Emmy ve Altın Küre ödüllü 62 yaşındaki Gervais konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Umarım köpekler, kediler, gergedanlar ve maymunlar bu paraya akıllıca yatırım yaparlar çünkü kariyerim sona erdiğinde bu paraya ihtiyacım olacak.”

After Life ve The Office gibi televizyon programlarının yaratıcısı olan stand-up’çı, hayvan haklarının uzun süredir destekçisi ve geçmişte buna benzer girişimlere katkıda bulundu.

Bu yılın başlarında, Vietnam‘da küçük kafeslere hapsedilen ayıların geleneksel tıpta kullanılmak üzere acı verici bir yöntemle safra çıkarma işlemine tabi tutulduğu ayı safrası yetiştiriciliğinin sona erdirilmesine yönelik bir kampanyaya destek vermişti.

Ricky Gervais kimdir?

1961 yılında İngiltere‘de doğan Ricky Gervais, komedyen, oyuncu, yapımcı ve yazar. Gervais, kariyerine stand-up gösterileriyle başladı, daha sonra ‘The Office’ adlı televizyon dizisinin yaratıcısı ve başrol oyuncusu olarak büyük başarı elde etti. Bu dizi, hem eleştirel övgü hem de geniş bir izleyici kitlesi kazanarak Gervais’i uluslararası arenada tanınan bir isim haline getirdi.

Gervais, kariyerinde birçok ödül kazandı ve pek çok projede yer aldı. Sivri dil kullanımı, mizah anlayışı ve cesur performanslarıyla bilinen sanatçı,  aynı zamanda ‘The Ricky Gervais Show’ ve ‘Extras’ gibi televizyon yapımlarına da imza attı. Hollywood‘da başarılı bir film kariyerine de sahip olan Gervais, komedi dünyasındaki etkisi ve özgün tarzıyla kült bir figür haline geldi.

You may also like

Comments

Comments are closed.