Doğa MücadelesiEkolojiManşetVideo

ORÇEV: Altınordu’da yasadışı deniz dolgusu yapılıyor, belediye suç işliyor!

0
Fotoğraf: ORÇEV

Ordu‘daki ekoloji savunucuları, kentin Altınordu ilçesindeki kumsalda yasadışı deniz dolgusu faaliyetlerinin yürütüldüğünü bildirdi.

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Cumhuriyet Mahallesi kumsalındaki yasadışı dolgunun yol çalışması amaçlı gerçekleştirildiğini belirtti. Çalışmaları belgeleyen dernek üyeleri, Ordu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne şikayet dilekçesi verdi.

ORÇEV Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Yönetim Kurulu üyeleri Avukat Haluk Türkmen ve Coşkun Özbucak mahalle sakinlerinin kendilerine haber vermesi üzerine olay yerine gittiklerini belitti.

Konuyla ilgili olay yerinde açıklama yapan Ertuğrul Gazi Gönül, “Ordu ili Altınordu ilçesinin en uzun kumsalının olduğu Cumhuriyet Mahallesinde Ordu Büyükşehir Belediyesinin (OBB) deniz dolgusu, yürüyüş ve bisiklet yolu projesi vardı. ‘ÇED [Çevresel Etki Değerlendirme] Gerekli Değildir’ kararı almışlardı. Dernek olarak ‘ÇED Gerekli Değildir’ kararının iptali davası lehimize sonuçlandı” dedi.

Kararın iptali üzerine OBB’nin yeniden ÇED süreci başlattığını ve Halkı Bilgilendirme Toplantısının yapıldığını söyleyen Gönül, “Süreçte bir değişiklik yok. Yani Cumhuriyet Mahallesi kumsalı ve denizinde yapılmak istenen bir onaylı proje bulunmamaktadır” bilgisini verdi.

ORÇEV Başkanı Gönül, şunları ekledi:

Ancak görüyoruz ki, OBB yasa, kural, yönetmelik, mahkeme kararı dinlemiyor. Kuralsız ve yasadışı çalışma başlatmış. Bu kabul edilemez. OBB yönetimi hakkında şikayet hakkımızı kullandık. Çevresel Etki Değerlendirme kararı çıkmadan çalışma yapmak suçtur. OBB suç işliyor.”

‣ Ordu’da denize dev dolgu projesi: Rant için yapılan dolgular deniz ekosistemine zarar veriyor

‘OBB, yasadışı çalışmaları kural haline getirdi’

Ordu Büyükşehir Belediyesinin keyfi ve yasal olmayan çalışmaları kural haline getirdiğini söyleyen Ertuğrul Gazi Gönül, daha önce de yapılmak istenen Melet Balıkçı Barınağına ilişkin dava sürecinde yasadışı faaliyetler gerçekleştirildiğine değindi:

“Ordu Büyükşehir Belediyesi Melet Balıkçı Barınağı davası sürecinde de aynı biçimde yargı kararlarına uymayarak çalışmasını sürdürdü. Şimdi de Cumhuriyet Mahallesi kumsalında yasadışı çalışıyor. Konunun takipçisi olacağız. Yasadışı, keyfi çalışmalara fırsat tanımayacağız.”

‣ Ordu’daki Melet Balıkçı Barınağı’na yürütmeyi durdurma kararı: Telafisi zor zararlar verebilir

You may also like

Comments

Comments are closed.