ManşetDoğa Mücadelesi

699 sahanın maden ihalesine açılmasına ORÇEV’den tepki: Topraklar parsel parsel ihale ediliyor

0

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) yönetim kurulu, 11’i Ordu‘da olmak üzere Türkiye genelinde 699 sahanın, maden arama amacıyla ihaleye çıkarılacağını duyurdu.

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü‘nün (MAPEG)açtığı 227. grup ihale sahası ilanına göre, 63 ilden 699 saha, 14 Haziran 2022’de maden aranması için ihale edilecek.

24 Mayıs 2022 tarihinde Ordu’da ihaleye çıkarılacak dört maden sahası belirlenmişti. Yeni ilandaki Mesudiye, Kabadüz, Kabataş, Altınordu ilçelerinde buunan 11 saha ile, Ordu ilinde ihaleye çıkan ve çıkarılmak istenen alan sayısı 26’yı buldu.

Dernek, açıklamasında şunları söyledi:

“İktidar ülkenin dört bir tarafını maden şirketlerine ihale ediyor.  Bunun devam edeceği ortada. Artık sesimizi yükseltme zamanı. İhale yapılacak yerin kendi yaşadığımız alana gelmesini beklemek yanlış bir tutumdur. Ortak irade ve ortak ses çıkarmak zorundayız”

İlgili haber: Ordu’dan maden ihalelerine karşı çağrı: Şirketler kazansın diye gelecek yok edilemez

Mücadele topyekün olmalı

Yapılan açıklamada birliktelik vurgusu yapılarak, “İhaleler mantar gibi patlamaya başladı. Artık kendi ilçemizdeki, köyümüzdeki ihaleyi iptal ettirmek için uğraşmak zaman kaybetmek olur. Ayrıca başarılı olma olanağı yok. Bu nedenle ihalelerin tümünün iptal edilmesi için mücadele şart” denildi.

İlgili haber: TEMA: Ordu ilinin yüzde 74’ü madenlere ruhsatlı

Topyekun mücadeleyle bu 699 alanın hepsinin ihalesinin durdurulması gerektiği kaydedilen açıklamada, gelecek için de çağrı yapıldı:

Bu da yetmez, yapılanların yapılacak olanların tümünün iptali için seferberlik gerekiyor.

Kapitalizmin doğaya saldırısı iktidarın yol açıcılığıyla hızla devam ediyor. Buna izin veremeyiz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.