KadınManşet

Van’da kış şartları en çok kadınları etkiliyor

0

Van‘da depremlerin ardından günlük yaşam, resmi kurum ve kuruluşlarla yardım dernekleri tarafından kurulan çadır kentlerde soğuk hava şartları nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Kentte, iki büyük depremin ardından aileleriyle çadır kentlere yerleştirilen kadınlar, bir yandan soğukla mücadele ediyor, diğer yandan ailelerinin yemek ve bulaşık ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyor. Çadırda kalan ev kadınları, depremlerin insanların üzerlerinde oluşturduğu yükü en ağır şekilde hissediyor. Bulaşıklarını çadırların önünde damacanalardaki sularla yıkayan kadınlar, aile bireylerinin karınlarını doyurmak için güç koşullarda yemek yapmaya çalışıyor.

Ev sahipleri gitti, kapıcılar nöbette

Depremin ardından ev sahiplerinden bazıları taşındı, bazıları başka şehirlerdeki akrabalarının yanına göç etti.  Dolunay Sitesi’nin kapıcısı Feyzi Şeker, sitede depremden sonra ev sahiplerinin evlerinden ayrılarak başka şehirlere veya çadırlara taşındıklarını belirterek, kendilerinin apartmanda görevli olarak kaldıklarını söyledi. Depremzedelerin eşyalarının apartmanda olduğunu belirten Şeker, hırsızların apartmana girmemesi için sabaha kadar nöbet tuttuğunu söyledi.

Erciş’te hayat devam ediyor

Erciş’te  23 Ekim’de meydana gelen depremden sonra günlerce dükkanını kapatıl tutan esnaf, son birkaç gündür mağaza ve dükkanlarını açmaya başladı. Kent merkezinde ayakkabıdan, balığa, ekmekten meyve ve sebzeye kadar her çeşit ürüne ulaşılabiliyor. Öyle ki, fotoğrafçılar bile evlenen çiftlerin de etkisiyle iş yapmaya başladı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.