31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Van ve Diyarbakır’da mazbata gerginliği büyüyor

0
Diyarbakır

Haber: Şirvan GÖRER

*

Diyarbakır’da yüzde 64,06 oranında oy ile Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanlığı’na seçilen DEM Partili Ayşe Serra Bucak Küçük, mazbatayı almak için Yüksek Seçim Kurulu‘na (YSK) gittiğinde yetkililer, AK Parti İl Başkanlığı’nın itirazı nedeniyle mazbatanın şu an verilemeyeceğini ifade etti.

31 Mart’ta yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nden (DEM Parti) Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı seçilen Ayşe Serra Bucak Küçük ile 13 ilçe eş belediye başkanı AKP’nin seçim sonuçlarına yaptığı itiraz nedeniyle mazbatalarını alamadı.

DEM Parti’nin de AKP’nin kazandığı Diyarbakır’ın Hazro, Eğil, Çermik ve Çüngüş ilçelerinde seçimlere itirazda bulunduğu öğrenildi.

Diyarbakır

Öte yandan, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen DEM Partili Abdullah Zeydan’ın mazbatasının verilmemesinin ardından, DEM Parti Eş Genel Başkanları Tülay Hatimoğulları ve Tuncer Bakırhan, YSK önünde açıklama yaptı. Hatimoğulları, “Bu siyasi darbeye ne Kürt halkı, ne Van halkı, ne de Türkiye halkları, ne de Türkiye’deki demokrasi güçleri asla ve asla geçit vermeyecek. Hep birlikte bu siyasi darbenin karşısında duracağız” dedi.

Diyarbakır

Diyarbakır’da da halk sokağa çıktı

Van’da yaşananların ardından Diyarbakır’da da halk, seçilen DEM Partili başkanlara mazbata verilmemesini protesto etti.

Diyarbakır’da YSK önündeki açıklama sonrası DEM Partili milletvekilleri, belediye başkanları, vatandaşlar ile polis arasında arbede yaşandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.