TürkiyeManşet

Van’da keşif uçağı düştü, yedi emniyet personeli öldü

0

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Havacılık Daire Başkanlığı’na kayıtlı insanlı keşif uçağı, Hakkari ve Van illerinde yaptığı keşiften döndüğü sırada arızalanarak Gevaş ilçesindeki Artos dağına çarptı.

2 bin 200 metre yükseklikte yaşanan kazanın enkazına saat 03.00 gibi ulaşıldı. Kaza sonucunda ikisi pilot toplamda yedi kişi hayatını kaybetti.

EGM: Radar ve telsiz teması kayboldu

EGM’den yapılan yazılı açıklamada 15 Temmuz’da gerçekleşen kazayla ilgili “Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı envanterine kayıtlı EM-809 kuyruk numaralı İnsanlı Keşif uçağı Hakkari ve Van illerinin keşif ve gözetlemeye yönelik yaptığı çalışmalarda görev almak üzere Van Ferit Melen Havalimanı’ndan görev bölgesine intikal için 15.07.2020 saat 18.34’te havalanmış, görevini tamamladıktan sonra Van Ferit Melen havalimanı ile alçalış için irtibata geçmesinin ardından saat 22.45 itibariyle Van Ferit Melen havalimanı kontrol sahası içerisinde Radar ve Telsiz Teması kaybedilmiştir” denildi.

Soylu olay yerine gitti

Olayın ardından bölgeye ulaşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Saat 22.32 sıralarında en son Başkale üzerindeyken kuleyle irtibat sağlandı, dönüşte olduğunu ifade etti. Sonra 22.45 civarında da hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesildi.

Bu esnada Gevaş civarında bir ihbar geldi. Uçağın alçaldığını ve gözden kaybolduğunu ifade eden bir ihbardı. Bunun üzerine aramalar o civarlarda tüm ekiplerimizle havadan ve karadan yapılmaya başlandı.

 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.