Doğa MücadelesiManşet

Validebağ Korusu’na belediye baskını: Direnişçilere ve otlara saldırdılar

0

İSTANBUL – Üsküdar Belediyesi‘nden yüzlerce görevli, imara açılmaması için iki yıldır mücadele verilen ve kazanılan hukuki süreç sonucu yeniden korumaya alınan Validebağ Korusu‘na sabahın erken saatlerinde’otsu bitkileri biçmek’ gerekçesiyle polis ve zabıta eşliğinde baskın yaptı.

Zabıta ekipleri, koruyu savunmak için direnen Validebağ Gönüllüleri‘nin üstüne yürürken, belediye görevlileri halkın bütün engellemelerine rağmen bitkileri biçmeye çalıştı.

Korunun ekosisteminin bozulmaması için çaba gösteren vatandaşlar, kendilerini engellemeye çalışan zabıtaya, “Yurttaş olarak bu ülkenin korusunu korumaya hakkım var!” diyerek tepki gösterdi.

Katliama son verin

Validebağ Savunması yaptığı açıklamada, ekiplerin bu hareketinin koruya verdiği zarara dair şöyle dedi:

“Üsküdar Belediyesi’nin ‘kuru ot’ diyerek zabıta, sivil polis, belediye çalışanları zorbalığıyla kestiği bitkiler, koru ekosisteminin bir parçası ve canlıların yaşam alanıdır. Üremek için kelebekler yumurtalarını bırakmakta, arılar çiçeklerinden beslenmekte, kuşlar yuvalarını altlarına yapmakta, kirpiler, kaplumbağalar gibi yaban hayattan birçok canlı bu alanlarda yaşamaktadır.

İşlenen bu suç koru otsu bitkilerinin yaşam döngüsüne olduğu kadar ekosisteme, Koru’nun ev sahipliği yaptığı binlerce canlıya geri dönüşü çok zaman alacak şekilde zarar veriyor. Bu şiddetli gürültü, tüm yaban hayatını ürkütmüş ve göç ederken Koru’da mola vermesini beklediğimiz leyleklerin inmesini engelleyecek.”

Doğal yeşil alanlar yalnızca ağaçlardan oluşmuyor. Otsu bitkiler mikroekosistemin evidir diyen gönüllüler, Üsküdar Belediyesi’ne katliama son verin” çağrısı yaptı.

You may also like

Comments

Comments are closed.