Spor

Vakıfbank Yarı Finalde

0

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası A Grubu’ndaki son maçında Kenya Prisons ile karşılaşan Vakıfbank Türk Telekom maçtan 3 – 0 galip ayrıldı.  Liderliği garantileyen temsilcimizin yarı finaldeki rakibi ise Brezilya’dan Sollys Nestle Osasco.

Grup liderliği için çıktığı mücadeleye hızlı başlayan Vakıfbank ilk bölümlerde kontrolü ele aldı. Setin sonlarında da oyundaki hakimiyetini sürdüren temsilcimiz, 20-11 öne geçerek Kenya Prisons’u mola almaya itti. Mola dönüşü toparlanan rakibinin yaklaşmasına izin vermeyen Vakıfbank, Christiane Fürst ile etkili oldu ve ilk seti 25-13 kazanmayı başardı.

İkinci setin başında ise bir Vakıfbank klasiği yaşandı. A Grubu’ndaki ilk maçında Mirador karşısında yine ilk seti 25-13’le rahat aldıktan sonra konsantrasyonunu kaybeden ve ikinci sette zorlanan temsilcimiz, Kenya Prisons karşısında da aynı problemi yaşadı. İlk teknik molaya 8-6 geride giren Vakıfbank, bu dakikadan itibaren vites arttırdı ve ikinci teknik molaya 18-13 önde girdi. Son bölümde savunmasıyla göz dolduran temsilcimiz ikinci seti de 25-17 kazanarak karşılaşmada durumu 2-0 yaptı ve grup liderliğini garantiledi.

Vakıfbank, üçüncü setin başında ipleri sıkı tuttu. Maçı uzatmak istemeyen temsilcimiz bu seti de 25-10 ile aldı ve A Grubu’nu lider bitirerek yarı finalin yolunu tuttu.

Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası yarı finalinde Vakıfbank’ın rakibi ise Brezilyalı Sollys Nestle Osasco oldu. Karşılaşma yarın saat 10.00’da oynanacak. İkinci karşılaşmada ise 17.00’de Mirador ile Rabita Bakü karşı karşıya gelecek.

(Eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.