EkonomiManşetTürkiye

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank’tan faiz indirim kararı

0

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından alınan politika faizinin 200 baz puan düşürülmesi kararının ardından, kamu bankaları Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kurumsal kredi faiz oranlarında indirime gitti.

Ürün ve vade yapısına göre 200 baz puana kadar değişen oranlarda indirim yapılırken, oran değişikliğiyle konutta 1 milyon TL’nin altındaki kredi için faiz yüzde 1,29’a indi.

Faiz oranlarındaki indirim 22 Ekim’den itibaren geçerli

Üç banka tarafından yapılan ortak açıklamada, kurumsal kredi faiz oranlarındaki indirimin 22 Ekim’den itibaren geçerli olduğu ifade edildi.

Açıklamada, “Konut kredileri faiz oranlarında ise 26 Ekim 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 milyon TL altı tutarlarda yüzde 1,29, 1 milyon TL üzerindeki tutarlarda ise yüzde 1,34 faiz oranları uygulanmaya başlanacaktır” denildi.

Kamuda 1 milyon altı 120 ay vadeli konut kredi faizi yüzde 1,38 seviyelerindeydi.

Açıklamada, “Ülke ekonomisi ve istihdamının güçlendirilmesine katkı sağlamaya, müşteriler ve firmaların yanında olmaya devam edileceği” ifadeleri de kullanıldı.

Merkez Bankası geçen hafta politika faizini 200 baz puan düşürerek yüzde 16’ya indirmiş, karar sonrası da TL büyük oranda değer kaybetmişti. Merkez Bankası’nın faiz kararının ardından kamu bankalarının da faizleri düşüreceği tahmin ediliyordu.

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.