DünyaManşet

Uzaya gidecek Jeff Bezos için kampanya: Dünya’ya dönmesine izin vermeyin

0

Amazon‘un kurucusu ve 191 milyar dolarla dünyanın en zengin insanı olan Jeff Bezos ve kardeşi Mark Bezos 20 Temmuz tarihinde News Shephard‘ın ilk insanlı uçuşuyla uzaya gidecek.

Söz konusu yolculuk öncesinde 11 dakikalık yolculukla uzaya gidecek olan Bezos’un geri dönmemesi için bir imza kampanyası başlatıldı. “Jeff Bezos’un Dünya’ya dönmesine izin vermeyin” kampanyasına şu ana kadar 20 binden fazla insan imza attı.

Aslında kendisi Lex Luthor

Esprili bir dil ile yazılan kampanya açıklamasında “Jeff Bezos aslında süper başarılı bir çevrimiçi perakende mağazasının sözde sahibi olarak gizlenen Lex Luthor’dur” denilerek Bezos’un Superman’ın azılı düşmanı olarak kurgulanan karakter olduğu söylendi.

Bezos’un küresel hakimiyet için uğraşan “şeytani bir derebeyi” olarak nitelendirildiği açıklamada bu imza kampanyasının “Bezos’tan kurtulmak” için son şans olduğu belirtildi.

Texas eyaletindeki El Paso’nun 100 mil kadar uzağındaki Van Horn’daki komuta merkezinden fırlatılacak New Shephard’ın uçuşu yaklaşık 30 dakika sürecek. New Shephard, uzayın sınırına ulaştıktan sonra 3 dakika kadar süzülecek ve daha sonra kapsül dünyaya inecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.