Manşet

[COP26] Jeff Bezos’tan iklim krizini önlemek için iki milyar dolar bağış

0

Daha önce de gezegen için en büyük tehdidin iklim değişikliği olduğunu söyleyen Bezos, konferans sırasında yaptığı açıklamada, “Bugün, doğrudan doğayı restore etmeye ve gıda sistemlerini dönüştürmeye tahsis edilen iki milyar dolarlık bir taahhüdü duyurmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Toplam 10 milyar dolarlık hibenin ilk parçası 

İki milyar dolarlık taahhüt, Amazon kurucusunun iklim değişikliğiyle mücadele için Bezos Earth Fund adlı hibe programından 10 milyar dolarlık daha büyük bir taahhüdün parçası olarak verilecek.

Jeff Bezos konuyla ilgili konuşmasında şunları söyledi:

“2030 yılına kadar doğayı geliştirmeliyiz, çevresel adaleti ve ekonomik fırsatları ilerletmeliyiz. Bugünkü taahhüdümüz üç zorunluluğu destekliyor: Sahip olduklarımızı korumalıyız, kaybettiklerimizi geri kazanmalıyız ve ihtiyacımız olanı doğayla uyum içinde büyütmeliyiz. İklim değişikliğiyle mücadele etmek, biyolojik çeşitliliği artırmak, doğal dünyanın güzelliğini korumak ve müreffeh bir gelecek yaratmak için hem geleneksel hem de yenilikçi yaklaşımlarla doğaya yatırım yapmak esastır.”

Bir milyar doları Afrika’ya

Bezos’un konuşmasının ardından yayımlanan basın açıklamasında, iki milyar dolarlık taahhüdün yarısının Afrika’da başlayan ve “bozuk arazilere ağaç dikmeyi, otlakları canlandırmayı ve ağaçları tarım arazilerine entegre etmeyi içerecek” peyzaj restorasyon çabalarına ayrılacağı belirtildi.

Açıklamada, kalan bir milyar doların da ‘gıda ve tarım sistemlerinin gezegeni bozmadan yaşamı destekleyecek şekilde dönüştürülmesine yardımcı olacağı’ vurgulandı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.