DünyaManşet

Uruguay’da esrarlı günler

0

Uruguay’da esrar kullanımı serbest bırakılıyor. Yeni kabul edilen bir yasaya göre esrarın üretim, dağıtım ve satışı kontrollü bir şekilde serbest olacak. Devlet Başkanı José Mujica, “yasanın uyuşturucu kartelleriyle daha etkin mücadele edilmesini sağlayacağını” savunuyor.Meclisten sonra Senatoda da kabul edilen yasa ile esrar satın almak ya da yetiştirmek isteyen 18 yaşını doldurmuş kişilerin ilgili mercilere başvuru yapması şart koşuluyor. Söz konusu kaydı yaptıranlar, edindikleri bir özel ruhsatla eczanelerden her ay 40 grama kadar esrar satın alabilecek.

Ruhsat sahiplerinin evlerinde altı kök kenevir bitkisi yetiştirmelerine de izin veriliyor.

Yasa, 15 – 45 üyeli “esrar kulüpleri”nin kuruluşuna da izin veriyor. Her kulüp 99 kök kenevir bitkisi yetiştirebilecek. Yasanın 2014 Haziran ayından itibaren yürürlüğe girmesi öngörülüyor.

Karara Birleşmiş Milletler çatısı altındaki Uluslararası Narkotik Kontrol Kurulu esrar üretim ve satışının yasallaştırılmasının uluslararası anlaşmalara aykırı olduğunu belirterek gençlerin daha erken yaşta esrar bağımlısı olabilecekleri uyarısı yapıyor.

Karar ülkede şarkılar ve danslar eşliğinde neşe içinde kutlamalarla karşılandı.

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.