Spor

Ünal Aysal’ın tercihi Gerets

0

Galatasaray başkan adaylarından Ünal Aysal, başkanlığa seçilmesi durumunda takımı Eric Gerets’e emanet edecek. Gerets, 2005-2007 yılları arasında Galatasaray’ın teknik direktörlüğünü yaptı. Belçikalı teknik adam Galatasaray’daki ilk sezonunda 2005-06’da şampiyonluk yaşamıştı.

Galatasaray’da kongreye doğru sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Galatasaray başkan adaylarından Ünay Aysal, 14 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Galatasaray Olağanüstü Kongresi’nde zafere ulaşması durumunda, takımı Galatasaray’ın eski teknik direktörlerinden Eric Gerets’e emanet edecek.

GÖRÜŞMELERİ BÜLENT TULUN YÜRÜTTÜ
Gerets ile görüşmeleri yürüten ve Ünay Aysal’ın seçilmesi durumunda Galatasaray’da sportif dirtektör olarak görev yapacak olan Bülent Tulun, Gerets’in yardımcısı ile İstanbul’da biraraya geldi. Görüşme sonunda taraflar arasında anlaşma sağlanırken, Aysal’ın seçilmesi durumunda Galatasaray’ı yeni sezonda çalıştıracak teknik adam da belli oldu.

Şu anda Fas Milli Takımı’nı çalıştıran Gerets, 2005-2006’da Galatasaray’daki ilk sezonunda Süper Lig şampiyonluğu yaşamıştı. 56 yaşındaki Belçikalı teknik adam, Galatasaray’a gelmeden önce sırasıyla Liege, Lierse, Club Brugge, PSV Eindhoven, Kaiserslautern ve Wolfsburg takımlarını çalıştırmıştı. Geretes, Galatasaray’da iki sezon geçirdikten sonra da Marsilya, Al-Hilal ve son olarak da Fas Milli Takımı’nın başına geçti.

GERETS’İN TEKNİK ADAMLIK KARNESİ
Gerets’in Galatasaray’da kazandığı şampiyonluğun yanı sıra, teknik adam olarak Lierse ile 1997’de Belçika şampiyonluğu, Brugge ile 1998’de lig ve kupa şampiyonluğu, PSV ile 2000 ve 2001’de lig şampiyonluğu ile 2000 ve 2001’de Hollanda Süper Kupası, Al-Hilal ile 2010’da Suudi Süper Ligi ile Prens Kupası şampiyonlukları bulunuyor.

ÖZHAN CANAYDIN DÖNEMİNDE GELDİ, ADNAN POLAT DÖNEMİNDE GÖNDERİLDİ
2005-2006’da Özhan Canaydın döneminde Galatasaray’ın teknik direktörlüğüne getirilen Eric Gerets, 2006-2007’de Adnan Polat’ın başkanlığı döneminde Galatasaray’daki ikinci sezonunda takımdan gönderildi.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.