ManşetKentTürkiye

Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Zirvesi yarın Kadıköy’de yapılacak

0

Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği (ICLEI) zirvesi 18 Mart’ta Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Yeşil şehir yatırım finansmanı, iklim krizi ile mücadelede uluslararası girişimler gibi konuların ele alınacağı Sürdürülebilir Kentler Zirvesi’nde küresel ve ulusal aktörler bir araya gelecek, zirve sonunda belediye başkanlarının imzalayacağı “Kadıköy Bildirgesi” açıklanacak.

Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, ICLEI Genel Sekreteri Gino Van Begin ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in çağrısı ile gerçekleşen zirve, ICLEI’nin şimdiye kadar Türkiye’deki en geniş kapsamlı etkinliği olacak.

Küresel bir ağ olan Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği’nin (ICLEI), 125’ten fazla ülkede aktif görev yapıyor ve 2,500’ün üzerinde yerel ve bölgesel yönetim ile birlikte çalışıyor.

Zirvenin çağrı metninde, kentlerde hızlı nüfus artışının ve kaynakların kontrolsüz kullanımının başta çevre olmak üzere pek çok soruna yol açtığının altı çizilirken, kentlerde yoğunlaşan nüfus grupları arasındaki sosyoekonomik ayrımın arttığı  vurgulandı. Kentsel yoksulluk ve kentsel güvenlik gibi sorunların da yaşam kalitesini olumsuz etkilediği belirtilen metinde, “Dünyanın geleceği konusunda büyüyen riskler her seviyede kamu yöneticilerinin de harekete geçmesi gerektiğini gösteriyor” denildi.

Finlandiya, İsveç, Almanya gibi ülkelerdeki kentlerin belediye başkanlarının yanında Türkiye’den de kent yöneticileri, kentlerindeki deneyimlerini paylaşacak; sürdürülebilirlik stratejileri konusunda iyi uygulamaları ele alırken sürdürülebilirlik hedeflerinin nasıl hayata geçirilebileceğini tartışacak.

Birleşmiş Milletler ve çeşitli uluslararası kent birliklerinin de katılacağı zirvede sürüdürlebilir şehirler için finans kuruluşlarının öneri ve çözümleri de konuşulacak.

Zirve cuma saat 09:30’dan itibaren TV Kadıköy‘ün YouTube kanalından canlı yayınlanacak.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.