DünyaManşet

Twitter’dan Trump’a yine sansür

0

ABD Başkanı Donald Trump’ın bir Twitter paylaşımına daha bayrak ve uyarı geldi.

Trump’ın, “Ben başkan olduğum sürece Washington DC’de asla bir otonom bölge olmayacak. Deneyenler sert karşılık bulur” ifadelerini içeren paylaşımı “taciz içeren davranış hakkındaki Twitter Kuralları‘nı ihlal ettiği” için, yazılmasından yaklaşık beş saat sonra sansürlendi.

Paylaşımın üzerine yerleştirilen uyarıda Tweet’in kamu yararına olabilecek bilgiler içerdiği gerekçesiyle kaldırılmadığı belirtildi.

Siyah vatandaş George Floyd’un beyaz polis tarafından boğularak öldürülmesinin ardından ırkçılık karşıtı protestoların halen devam ettiği Washington’a bağlı Seattle kenti, Capitol Hill mahallesinde anarşist gruplar tarafından otonom bölge (CHAZ) kuruldu. Trump daha önce otonom bölgeyle ilgili olarak attığı bir Tweet’te Washington Valisi’ne ve Seattle Belediye Başkanı’na “çirkin anarşistleri” derhal durdurma çağrısında bulunmuştu.

Kapatmakla tehdit etmişti

Trump’ın daha önce de seçimlerle ilgili yapmış olduğu iki paylaşımı Twitter tarafından bayraklanmıştı.

Trump buna karşılık yaptığı paylaşımda “Cumhuriyetçiler, sosyal medya platformlarında muhafazakar seslerin nasıl bastırıldığını hissediyorlar. Bunun olmasına izin vermemek için onları güçlü bir şekilde düzenlemelere tabi tutabilir ya da kapatabiliriz. 2016’da da denemiş ancak başaramamışlardı” demişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.