DünyaManşetVideo

Amerika’da tansiyon yüksek: Sokaklar karıştı, Trump kaybettiğini kabul etti

0

Amerika Birleşik Devletleri‘nin (ABD) başkenti Washington D.C’de  15 Kasım Pazar günü hareketli saatler yaşandı. Trump destekçisi grup ile BLM (Black Lives Matter) ve Antifa gibi gruplar karşı karşıya geldi.

Polis ise gruplara biber gazıyla müdahale etti. Yaklaşık 20 kişinin gözaltına alındığı belirtilirken, en az 10 kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor.

Trump, belediye başkanını ve ANTIFA’yı eleştirdi

ABD’nin mevcut başkanı Donald Trump, yaşanan bu gerginlikle ilgili Antifa’yı ve belediye başkanını eleştirerek şu paylaşımda bulundu:

“Radikal sol grubu ANTIFA, Washington’da MAGA tarafından kolayca uzaklaştırıldı. Fakat kalabalığın yüzde 99’u ayrıldıktan sonra, yaşlı insanlara ve ailelere saldırmak için gece geri döndüler. Polis olay yerine gelmek için geç kaldı. Belediye başkanı işini yapmıyor!”

Washington D.C’de sabah saatlerinde ise Trump yanlıları, Trump’a destek yürüyüşü yaptı.

‘O kazandı’

Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla ilk defa Demokrat Parti‘nin adayı Joe Biden‘ın seçimleri kazandığını ima etti. Trump’ın paylaşımı ise şu şekilde:

“Kazandı çünkü seçim hileliydi. Oy sayımlarına denetçi ve gözlemciler alınmadı. Oylar Dominion isimli radikal sola ait kötü üne ve ekipmanlara sahip özel bir şirket tarafından tasnif edildi. (Bu şirket) büyük bir farkla kazandığım Teksas’a (girmeye) bile hak kazanamadı. Sahte ve sessiz medya ve dahası!”

Trump, daha sonraki bir paylaşımda ise bu sefer “Seçimi kazandım” dedi.

Amerika başkanlık seçimlerini resmi olmayan rakamlara göre 306 delegeye sahip Joe Biden kazandı. Ancak, Trump ve ekibi bu seçim sonuçlarını kabul etmedi. Seçimlerde hile ve usulsüzlük yapıldığını söyleseler de bu iddialarıyla ilgili herhangi bir kanıt sunamadılar.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.