Doğa MücadelesiManşet

Twitter’da #dogaicinsesver fırtınası

0

Türkiye’nin doğal alanların kaderini belirleyecek olan “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı”nın Meclis gündemine geliyor oluşuna karşı twitter’da #dogaicinsesver kampanyası başlatıldı.

 

Adı “Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu” yasası olsa da,” kamu yararı” gibi kıstaslarla ÇED raporlarını ortadan kaldıran, milli parkların sınırlarının tekrar belirlenmesinin yolunu açan yasa tasarı hakkında tepkiler büyüyor.

70’den fazla sivil toplum kuruluşunun biraraya gelmesiyle oluşturulan Tabiat Kanunu İzleme Girişimi bu yasa tasarısının karşsında olduğunu net bir şekilde açıklamıştı.

Tabiat Kanunu İzleme Girişimi’nin çağrısıyla da, çevreye ve doğaya karşı sorumluluğunu yerine getirmek isteyen insanlar, twitter üzerinden #dogaicinsesver hashtag’i tasarıya olan tepkilerini dile getirmeye başladı:

Size de Tabiat Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma yasa tasarısına karşı tepkinizi dile getirmek için #dogaicinsesver hashtagini kullanabilirsiniz.

Tepkilerin nedeni için:

http://www.yesilgazete.org/blog/2013/02/12/tabiati-ve-biyolojik-cesitliligi-koruma-kanunu-tasarisi-meclis-gundemine-geliyor/

You may also like

Comments

Comments are closed.