ManşetMedya-İnternet

Twitter’a Türkiye üzerinden erişim de yok, buna dair herhangi bir açıklama da

0

Türkiye’nin ve dünyanın en çok kullanılan sosyal medya sitelerinden olan Twitter’a birkaç saattir erişilemiyor. Twitter’a normal olarak giremeyen kullanıcılar VPN üzerinden giriş yapıyor.

70

Reuters’ın Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) kaynaklarına dayandırdığı haberinde BTK’nın söz konusu yasak ile ilgili aldığı bir kararın olmadığı ve yasağın devreye girmemesi için çaba gösterildiği belirtiliyor. NTV’nin ulaştığı kaynaklara göre, internet üzerinde bombalı saldırının görüntülerini paylaşan 150’ye yakın URL adresi bulunuyor. Bu URL’lerin 50’ye yakını ise Twitter’da yer alıyor.

Yasa gereği erişime kapatılan site söz konusu içerikleri siteden çıkardıktan sonra kullanıcılarına erişim vermeye başlayabiliyor.
Reuters’ın iddiasına göre, Twitter bu görüntüleri siteden kaldırdı. Twitter’ın bu adımının ardından siteye getirilen yasağın kısa sürede kaldırılması bekleniyor.

Suruç Sulh Ceza Hakimliği, Suruç’taki canlı bomba saldırısına ait görüntülerin yazılı, görsel ve sesli yayın organlarında yayınlanmasına yasak getirmişti. Twitter’dan ya da BTK’dan Twitter henüz erişimi ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

 

(Yeşil Gazete, Reuters, NTV)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.