TürkiyeManşet

Türkiye’nin simge yapıları 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nde maviye bürünecek

0

20 Kasım Dünya Çocuk Günü‘nde Türkiye‘nin simge binaları her yıl olduğu gibi yine maviye bürünecek. Bu kapsamda İstanbul’da Kız Kulesi ve Galata Kulesi, Ankara’da Atakule, Eskişehir Masal Şatosu‘nun yanı sıra Göbekli Tepe, Ankara Cumhuriyet Müzesi, Çorum Hattuşa Surları, Patara Ören Yeri, Efes Celcus Kütüphanesi ve Hadrian Tapınağı ve İstanbul Arkeoloji Müzesi gibi tarihi yapı ve mekanlar mavi ışıklarla ışıklandırılacak. 

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), dünya genelinde çocuk haklarının anıldığı özel bir gün olarak kabul edilen 20 Kasım Dünya Çocuk Günü’nü her yıl farkındalık çalışmalarıyla kutluyor.

Bu yılki etkinliklerde UNICEF Türkiye İyi Niyet Elçisi Tuba Büyüküstün‘ün de aralarında olduğu UNICEF İyi Niyet Elçileri, UNICEF destekçileri, sanatçılar ve kanaat önderleri #DünyaÇocukGünü ve #WorldChildrensDay etiketiyle sosyal medya üzerinden yapacakları paylaşımlarla çocuk haklarına dikkat çekecek.

Dünya Çocuk Günü kapsamında “Dünya Çocuk Günü Oyun Girişimi” de başlatan UNICEF’in açıklaması şöyle: 

“UNICEF Türkiye, 20 Kasım Dünya Çocuk Günü öncesinde dezavantajlı çocuklarla ilgili önyargıları aşmak ve çocukların potansiyelini, becerilerini ve yaratıcılığını ortaya çıkarmak için çevrimiçi oyundan faydalanan yeni bir girişim başlatıyor. ‘Potansiyellerini açığa çıkar’ mini oyunu, dezavantajlı geçmişlerden gelen üç çocuğun gerçek hayat hikayelerine ve gelecek hayallerine dayanıyor.”

Oyunu oynamak ve filmi izlemek için tıklayın 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.