ManşetTürkiye

Türkiye’nin Sesi Partisi (SESPARTİ) kuruldu

0

Eski HDP milletvekili Ayhan Bilgen‘in öncülüğünü yaptığı Sessizlerin Sesi HareketiTürkiye’nin Sesi Partisi’ne (SESPARTİ) dönüştü.

Kısaltması SESPARTİ olan yeni partinin kurucu kurmayları, dün sabah  İçişleri Bakanlığı‘na parti kuruluş dilekçesini vermek üzere toplandılar.

Açıklamayı,  2018’de HDP’den ayrılan Müslüm Doğan okudu.

Doğan, “Yeni bir siyaset kurumu kurmak üzere İçişleri Bakanlığı önüne geldik. Ülkede hakkın hukukun adaletin askıya alındığı, mevcut durum gereği muhalefetin siyaset üretemediği bir durum yaşıyoruz. Bu da yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç olduğunu ortaya koydu” dedi.

Ülkenin her yerinden ve yurt dışından partiye talep olduğunu belirten Doğan,  parti programını bu temaslarla ortak akılla oluşturduklarını kaydetti:

“Nasıl bir hak hukuk ve adaletin tesis edileceğine, ülkemizin temel meselelerine yeni tanımlamalar ve çözümler söz konusu. Bu yönden halkın tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek müzakereci katılıımcı demokrasiyi inşa etmek üzere SESPARTİ‘yi kurma kararı aldık.”

Doğan, partinin “yeni bir zeminde demokrasiyi geliştirmek” üzere kurulduğunu belirterek, “Partimiz hiçbir partinin ne karşısındadır, ne de devamı niteliğindedir” ifadelerini kullandı.

Partinin logosu ise, lacivert zemin üzerine zeytin dalı taşıyan beyaz güvecin olarak belirlendi. Logo, Demokratik Sol Parti‘nin (DSP) mavi zemin üzerine güvercinli logosuna benzerliği yönünden eleştirilmişti.

Partinin kurucu listesi ise şöyle açıklandı:

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.