DünyaManşet

Filistin yanlısı gösterilere ‘nefret yürüyüşü’ diyen İçişleri Bakanı görevden alındı

0
Birleşik Krallık Başbakanı Rishi Sunak, Filistin‘e destek gösterilerine karşı tutumuyla tartışmalara neden olan İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın görevine son verdi.

Başbakanın bugün kabine değişikliğine gitmesi de öngörülüyor.

Suella Braverman’in İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarının ardından başlayan Filistin’e destek gösterilerine izin veren Londra polisini ‘taraf tutmakla’ suçlamış; bunun üzerine başlayan gerginlik ülkeye yayılmıştı.

Braverman, Londra’da 14 Ekim’den bu yana her hafta düzenlenen Filistin’le dayanışma yürüyüşlerini ‘nefret yürüyüşü’ olarak nitelendirmiş, polisi de Filistin eylemleri söz konusu olduğunda ‘çifte standart uygulamakla’ itham etmişti.

Kuzey İrlanda göndermesi

The Times gazetesinde geçen perşembe günü yayımlanan makalesinde ise ülkedeki Filistin yanlısı protestoları eleştirerek  bunun Kuzey İrlanda‘da yaşananları “rahatsız edici şekilde hatırlattığını” söylemiş; gösterileri düzenleyenleri “Filistin yanlısı çeteler” olarak nitelemişti.

Braverman, daha önce sağ görüşlü grupların yürüyüşünün yasaklandığını hatırlatarak Londra polisinin Filistin halkı ile dayanışma yürüyüşlerini “kayırdığını” iddia etmiş, yazının yayımlanmasının ardından Başbakanlık Ofisi‘nin, Braverman’ın makalesini onaylamadığı ortaya çıkmıştı.

Braverman, Eylül 2022’de Liz Truss hükümetinde içişleri bakanı olarak yer almış, ancak resmi bir belgeyi kişisel email adresinden göndermesinin ardından istifa etmişti. Truss’ın istifası üzerinde Rishi Sunak’ın başbakan olmasıyla, tekrar içişleri bakanı olarak kabinede görev verilmişti.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.