Hayvan HaklarıKentManşet

Sokaklarda yaşayan köpeklerin toplanması ve kısırlaştırılmasına ilişkin komisyon kuruldu

0

Sokaklarda yaşayan köpeklerle ilgili üç bakanlık harekete geçerek hayvanların toplanması ve kısırlaştırılmasına yönelik merkezlerin oluşturulması önerisi gündeme taşındı.

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çözüm önerileri oluşturmak için bir komisyon kuruldu. İçişleri Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından temsilcilerin yer aldığı komisyon, alınacak çerçeve tedbirleri belirledi.

Bu tedbirler kapsamında sokaklarda yaşayan köpeklerin hızla kısırlaştırılacağı ve köpeklerin yuvalandırılmasının teşvik edileceği belirtildi.

Komisyona sunulan öneriler arasında büyükşehirler başta olmak üzere il ve ilçelerde toplanma ve kısırlaştırma merkezlerinin kurulması da yer alıyor. Barınak açılması ve kısırlaştırma işlemlerinde de yeni bir uygulama söz konusu. Buna göre maliyetlerin yüksek olması nedeniyle belediyeler bu sorumluluğu yerine getiremezse işlemler Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılacak.

Bakanlığa ait bazı arazilerin toplanma merkezi ve barınak olarak kullanılmasının önü açılacak. Kısırlaştırma uygulamaları konusunda veterinerlik fakültelerinden tıbbi destek alınacak. Ayrıca, evcil hayvanlarını sokağa terk edenlere yönelik daha caydırıcı tedbirler alınacak.

Kabine toplantısında Tarım ve Orman Bakanlığı’nın söz konusu tedbirlere ilişkin bir sunum yapması da bekleniyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.