ManşetTürkiye

İçişleri Bakanlığı önünde bombalı saldırı

0

Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi‘nin (TBMM) yeni yasama yılı için açılışına saatler kala, İçişleri Bakanlığı‘nın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde bombalı saldırı düzenlendi. Bakanlık önünde önce patlama sonra silah sesleri duyuldu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, iki saldırgandan birinin bakanlığın Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdiğini, diğer saldırganın ise güvenlik güçlerince öldürüldüğünü açıkladı.

Çıkan çatışmada iki polis yaralandı.

BBC‘nin aktardığına göre, bölgeye çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edilirken, İçişleri Bakanlığı’nı çevreleyen birkaç kilometrelik geniş bir bölge araç trafiğine kapatıldı.

İkinci bir bomba düzeneğine karşı önlem alındı, patlayan araç içerisindeki deliller ve etrafa saçılan parçalar toplandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, saldırıyla ilgili soruşturma başlattı.

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği de erişim engeli ve yayın yasağı kararı aldı.

TBMM Genel Kurulu, yeni yasama yılı için TSİ 14.00’te toplanacaktı.

Ankara’da ilk yıl sonra ilk kez bombalı saldırı düzenlendi.

Saldırının düzenlendiği İçişleri Bakanlığı’nın Atatürk Bulvarı üzerindeki Emniyet Genel Müdürlüğü kapısı, TBMM’nin karşısında bulunuyor.

HPG üstlendi

PKK’nin silahlı gücü Halk Savunma Merkezi (HPG / Hêzên Parastina Gel) Karargah Komutanlığı, sabah saatlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı saldırıyı üstlendi.

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğüne saldırı
HPG açıklamasında, eylemi, “Ölümsüzler Taburu’na bağlı bir timden, Rojhat Zilan ve Erdal Şahin’in gerçekleştirdiğini” bildirdi.

ANF’nin aktardığına göre, açıklamada, “Gerçekleşen eylem, ulusal ve uluslararası yasaları hiçe sayarak insan haklarını ayaklar altına alan, Türkiye ve Kurdistan’daki tüm zindanlarda geliştirilen insanlık dışı uygulama ve tecrit politikalarına, evrensel savaş yasaları tarafından yasaklanmış kimyasal silahların gerilla güçlerimize dönük kullanılmasına, Kurdistan’ın doğasına dönük gerçekleşen talan ve katliam ile Kurdistan halkı ve tüm demokratik çevreler üzerindeki faşizan baskılara karşı uyarı amaçlı yapılmış bir meşru savunma eylemidir” denildi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.