Dış Köşe

Türkiye Öcalan’la yola devam edecek – Veysi Sarısözen

0

veysi sarısözenGeçen Newroz’da “savaş ateşini söndürüp barış ateşini yakan” Öcalan bu Newrozda bütün kötümserlerin beklentilerinin aksine, kaos ateşine benzin dökmedi Böylece birbirleriyle iktidar savaşına girişmiş güçlerin, AKP’nin, Cemaat’in, CHP’nin, Ergenekonun ülkeyi ateşe verdiği şu anda Türkiye bu Newrozdan bir kere daha barış için yeni bir şans kazanmış olarak çıktı. Muaazzam kalabalık Öcalanın mektubunu Pervin Buldan’ın Kürtçesi ve Sırrı Süreyya’nın Türkçesinden iki defa dinledi. Büyük bir dikkatle dinledi.

Mektubun okunmasından bir dakika öncesine kadar her türlü ajitasyon sloganıyla coşan, milyonluk ağızlardan o sloganlara katılan bu kitle, Öcalan konuşmaya başlayınca boşuna dikkat kesilmedi. O kitlenin içinde Öcalan “süreç burada bitti, savaş başladı” dese dağa çıkacak yüzbinlerce genç vardı.

Yüzbinlerce anne de o mektupla tüm yaşamlarının değişebileceğini biliyordu.

Ben öyle hissettim ki, bu milyonlarca insan hem barışa ve hem de savaşa hazırdı.

Mektup öncesindeki coşku ve mektup sırasındaki büyük dikkat işte bu “hazırlığı” yansıtıyordu.

Kürdistan halkı, Karayılan’ın dediği gibi, bir tek konuda Öcalan’ın “sözünü” dinlemeyecekti: Öcalan özgür olmadan silah bırakmayı kabul etmeyecekti, hatta Öcalan özgürlüğünü feda edip “silah bırakın dese de… Öcalan başka bir şey söyledi. Barış ve çözüm sürecini yıkmak isteyen darbeci, komploculara karşı kendi inisiyatifiyle başlattığı süreci savundu.

Halk da savundu.

Şimdi herkes bu Newroz’un anlamını iyice kafasına yerleştirmeli.

Türkiye seçimlerin eşiğinde barış ve çözüm sürecine devam dedi.

AKP “yola devam” deme gücünü yitirirken, Öcalan milyonlarla birlikte barış ve çözüm sürecine devam dedi.

Ve hiç kimse bu Newrozdan sonra, Türk egemenlerinin hiç bir fraksiyonu, kendi aralarındaki kavgada “Kürt kozunu” oynama, Kürtleri kendi kavgalarının kuyruğuna takma hevesine kapılamayacak.

Veysi Sarısözen –  Özgür Gündem

More in Dış Köşe

You may also like

Comments

Comments are closed.