Spor

Türkiye Kadın basketbolunda tarihi başarı

0

Şampiyonada çeyrek final mücadelesinde Karadağ karşısına çıkan Türkiye 56-44 galip geldi ve yarı finale yükselmeyi başardı. Türkiye, bu sonuçla birlikte 2012 Londra Olimpiyat Oyunları için eleme oynamaya hak kazandı.

Karadağ maça hızlı başlayan taraftı. İlk dakikalarda özellikle kısalara yaptıkları baskıyla öne geçtiler. Türkiye ise ilk bölümde çok kolay atışlar kaçırdı. Sekizinci dakika geçilirken Turcinovic’in orta mesafeden bulduğu sayıyla Karadağ 14-8 öne geçti. Birsel Vardarlı’nın üçlüğüyle kıpırdanan Türkiye, ilk çeyreği 16-11 geride tamamladı.

İkinci periyotta iki takım da hücumda zor anlar yaşadı. Birsel Vardarlı’nın basketleriyle hızlanan Türkiye, Şaziye İvegin’in üçlüğüyle çeyreği 27-24 yenik kapadı.

Üçüncü çeyreğe Türkiye hızlı başladı. Rakibin top kayıplarını iyi değerlendiren Türkiye, Kristen Nevlin’in ve Şaziye’nin basketleriyle öne geçti. Işıl Alben’in ve Birsel Vardarlı’nın önderliğinde hızlı hücumlarda etkili olan Türkiye, çeyreği 41-33 önde kapadı ve yarı finale yükselmek için büyük avantaj yakaladı.

Son çeyreğe Karadağ agresif başladı. Turnuvada bugüne kadar mağlubiyet yüzü görmeyen ekip, hücum ribauntlarındaki etkinliğiyle üst üste fırsatlar yakaladı ve Skerovic’in üçlüğüyle farkı 5’e indirdi. Sonraki bölümlerde iki takım da iyi savunma yaptı. Şaziye ve Nevlin’in basketleriyle 4 dakika kala Türkiye 48-38 öne geçti.

Üç dakika kala Şaziye’nin köşeden bulduğu üçlükle Türkiye 53-38 öne geçti ve Karadağ’ınn umutlarını söndürdü.

Türkiye karşılaşmayı 56-44 kazandı ve yarı finale yükselme başarısı gösterdi. Şaziye 14 sayı, Birsel Vardarlı 13 sayıyla maça damgasını vurdu.

Türkiye, bu sonuçla birlikte hem tarihine ilk Avrupa Şampiyonası’nda yarı finale yükseldi hem de 2012 Olimpiyat Elemeleri’ne katılmaya hak kazandı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.