Spor

Türkiye Euro 2020’ye talip

0

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, 2020 UEFA Avrupa Şampiyonası için Türkiye’nin adaylık dosyasını UEFA’ya ulaştırdıklarını açıkladı.

Yıldırım Demirören, TFF’nin internet sitesinden yayımladığı açıklamasında, futbolun en önemli ikinci organizasyonu olarak gösterilen organizasyona ilişkin hazırlanan dosyayı UEFA merkezine bugün sunduklarını belirtti. UEFA 2016 Avrupa Şampiyonası için girilen adaylık yarışını Türkiye’nin 1 oy farkla kaybettiğini hatırlatan Demirören, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi.

“O günden bu yana Türk futbol ekonomisinin kazandığı ivme ile Avrupa’nın 6. büyük futbol ekonomisi haline gelmesi ülkemizde başta UEFA Kongresi olmak üzere 19 Yaş Altı Avrupa Kadınlar Şampiyonası ve 20 Yaş Altı FIFA Dünya Kupası gibi önemli organizasyonlara ev sahipliği yapma hak ve gururunu kazandırmıştır. Özellikle 36. UEFA Kongresi sırasında Türkiye’nin UEFA 2020 Avrupa Şampiyonası’na adaylığı her fırsatta dile getirilmiş ve bu konuda emin bir şekilde ilerlememiz konusunda desteklenmiştir.

Bu dönem zarfında, yurt içinde çeşitli kentlerde modern futbol stadyumlarının inşaatına devlet garantisi altında büyük bir hız verilmesi, şehirler arasında ulaşım ağının zenginleştirilme çalışmaları adaylığımızın kabulü konusunda, destek aldığımız en önemli unsurlardır. Türk misafirperverliğinin yanı sıra ülkemizde futbola duyulan büyük ilgi ile adaylığımızın kabulünden sonra Türkiye’de düzenlenmesini ümit ettiğimiz 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası için ürkiye Futbol Federasyonu olarak her türlü emek ve gayreti göstereceğimizi belirtir, adaylığımızın Türk futboluna hayırlı olmasını dilerim.”

UEFA Avrupa 2020 adaylığı için başvurular 15 Mayıs 2012 tarihinde sona erecek. Bu tarihte Türkiye dışında başka aday olmadığı takdirde UEFA, ev sahipliği görüşmelerini başlatacak. Ev sahipliği için birden fazla aday çıktığı takdirde, 18 aylık adaylık süreci başlayacak. Bu sürecin sonunda 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası’nı düzenleyecek ülke Aralık 2013 ya da Ocak 2014’te açıklanacak.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.