ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 24 Eylül Salı

0

Maltepe Belediye’si organik pazarı kapatıyor mu?

Bir süredir bölge halkına hizmet veren Maltepe organik pazarının kapatılacağı bilgisini alan bir grup maltepeli ve pazar esnafı Belediyenin bu konudaki tavrını proteste etme kararı aldı.Sosyal medyada sürdürdükleri kampanyayı 24 Eylül günü saat 11 00 da Maltepe belediyesi önünde yapacakları eylemle sürdürme kararı alan ”Diren Maltepe Organik Pazarı” grubu tüm duyarlı insanlareı bu günkü eylemlerine çağırıyor

Takke düştü ama dava görülmedi

Ethem Sarısülük’ün öldürülmesine ilişkin ilk davada sanık polis Ahmet Şahbaz duruşmaya peruk, takma kaş, bıyık ve gözlükle kılık değiştirerek geldi. Mahkeme salonunda oluşan gerginlik sırasında sanık Şahbaz’ın düşen peruğu sanık avukatları tarafından mahkeme heyetine sunuldu, sanık polis salondan çıkarıldı, arbede nedeniyle dava 28 Ekim’e ertelendi.

ODTÜ’ye yine ekolojik yollar?

Büyükşehir Belediyesi ve ODTÜ Rektörünün mutabakatıyla ODTÜ’nün içinden tünel, doğusundan yol geçecek, inşaat alanı 1 milyon metrekareyi bulacak.

Sahaya biletli girdiler (AKP), biletsiz girdiler (polis)

Ama hepsi serbest bırakıldılar. Arınç’a göre 3-5 bin, Kılıç’a göre 10 bin, polise göre kimse maça biletsiz girdi. Çıkan olaylarda 12si çocuk 67 kişi gözaltına alındı, ifadeleri alındıktan sonra savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Antalya’da erkek öğrenciler etek giyip yürüdüler

Antalya Gazi Anadolu Lisesi’nde kız öğrencilerin etek giymesinin yasaklanması iddiaları üzerine kız öğrencilere yönelik cinsiyetçiliği protesto eden yaklaşık 20 kişilik erkek öğrenci grubu etek giyip Cumhuriyet Meydanı’na yürüdü.

Zengin yine zengin, fakir hala fakir

En zengin yüzde 20 ile en fakir yüzde 20 arasındaki 8 katlık fark 2012 yılında da değişmeden kaldı. Yüzde 10’luk dilimler esas alınarak yapılan hesaplamada ise zengin-yoksul farkı 14.2 kat olarak belirlendi. Son on yıldır gelir dağılımındaki adaletsizlik değişmediKızını okutamadığı için Bakan’a bırakmak istediEnerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın Kayseri’de katıldığı açılışta maddi zorluk yaşayan bir vatandaş Yıldız’ın yanına gelerek küçük kızını okutulması için Bakan’ın yanına bırakıp gitmek istedi.

Gezi Parkı’nda gaz soluyanların yüzde 39’u hala etkisi altında

Türk Tabipler Birliği’nin raporuna göre biber gazının etkileri birçok insanda hala devam ediyor. 11 bin kişinin katıldığı çalıştayda yapılan araştırmada katılımcıların yüzde 39’u hala biber gazı solumanın etkilerinin devam ettiğini söyledi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.