ManşetTürkiye

Türkiye’den kısa kısa – 19 Eylül 2013

0

“Üniversite gençliği yol değil orman istiyor, düşünebiliyor musunuz?”

Başbakan Erdoğan AKP ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları toplantısında ODTÜ’deki gösterilerde “Yol değil orman istiyoruz” pankartları taşıyan göstericileri eleştirerek “Böyle pankart olur mu? Düşünebiliyor musunuz üniversite gençliği böyle pankart asıyor. Ormansa orman bol, sizi ormanlara gönderelim, gidin ormanda yaşayın ama hiç olmazsa şehirdeki halkı rahatsız etmeyin” dedi. “Bunlar” orman istiyor diye yol yapmaktan vazgeçmeyeceklerini belirten Erdoğan yolun medeniyet olduğunu söyledi. Recep Tayyip Erdoğan yeşil hastası ve çevrecinin daniskası olmasıyla bilinen Türkiye Cumhuriyeti’nin 25.ci ve şu anki başbakanıdır.

Van’da ölüm orucu devam ediyor

Van’da yaşanan deprem felaketinden sonra konteyner kentlere yerleştirilen, sonrasında bu konteynerlardan çıkmaları için Van Valiliği ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından elektrikleri ve suları kesilen Vanlı depremzedelerin ölüm orucu devam ediyor. Söz verilen kalıcı konutlara yerleştirilemeyen afetzedelerin seslerini duyurabilmek için açlık grevine başlamak zorunda kaldı. 4 kişiyle başlayan orucun 9. gününde 17 kişiye ulaşan eylemcilerden ikisinin sağlık durumunun ağır olduğu belirtildi.

Seyhan Doğan ve ailesi bugün toprağa verildi

18 yıl önce gözaltında kaybedilen ve kemikleri toplu mezarda bulunan Serhan Doğan bugün İstanbul’daki mezarlarından çıkarılan anne ve babasıyla beraber Mardin’de toprağa verildi. 2-6 Kasım 1995’te Mardin Darageçit ilçesinde Jandarma Komutanlığı 9 kişiyi gözaltına almış, 2 kişi serbest bırakılırken 13 yaşındaki Seyhan Doğan’ın da aralarında olduğu 7 kişiden bir daha haber alınamadı. 24 Şubat’ta yapılan kazı çalışmasında çıkan kemiklerin kayıplara ait olduğu belirlendi; ancak Doğan’ın öldürülmesi ile ilgili soruşturma hala iddianameye dönüştürülmedi.

Bilirkişi: “Şahbaz için meşru müdafaa söz konusu değil”

Ethem Sarısülük’ün öldürülme anı ile ilgili “savcılığın taraflı bilirkişilerden aldığı rapora karşı bağımsız ve tarafsız kurumlardan rapor alma zorunluluğu” doğduğu nedeniyle hazırlanan iki ayrı bilirkişi raporuna göre “meşru müdafaa söz konusu değil”.  Alman profesör Dr. Klaus Stanjek’in yazdığı raporda “Atılmış olabilecek bir taş nedeniyle kurşunun yönünün değiştiği veya “serseri kurşun” (kurşun bir nesneye isabet etmiş ve bu nesne de kurşunun yönünü değiştirmiş olabilirdi) varsayımı konusunda kayıtlarda hiçbir emareye rastlanmıyor” denildi.

Kazova tekstil işçileri bugün 18.30’da Mecidiyeköy’den Taksim’e yürüyecekler

Yedi ay önce Kazova tekstil fabrikası, fabrikada çalışan 94 işçinin tazminatları ve maaşları verilmeden patronları Ümit Somuncu ve Mustafa Umut Somuncu’nun fabrikayı boşaltarak kaçmasıyla kapandı. Yedi ay boyunca her Çarşamba eylem yapan direnişçiler 28 Haziran’da Gezi’den aldıkları güçle fabrikayı işgal ettiler ve ellerinde kalan malzemeler ile üretime geçtiler. “Direniş”i etiketledikleri  kazakları http://kazovaiscileri.blogspot.com/p/iletisim_29.html adresinden temin edebilirsiniz.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.