EkonomiManşetTürkiye

Türk lirasında değer kaybı: Dolar, 8,45 TL seviyesini gördü

0
Fotoğraf: Shutterstock

Haftaya yükselişle başlayan dolar/TL, bugün yüzde 2’yi aşkın bir yükselişle 8,45 TL’nin üzerine çıktı. Saat 16.00 itibariyle serbest piyasada 8,28 seviyesinden işlem görüyor.

Türk lirasındaki değer kaybının en büyük sebepleri olarak Merkez Bankası Başkan Yardımcısı Murat Çetinkaya‘nın görevden alınarak yerine Mustafa Duman‘ın atanması, koronavirüs kısıtlamaları ve doların küresel çapta değer kazancı gösteriliyor.

En çok değer kaybeden para birimi

Bloomberg’in aktardığına göre 31 Aralık 2020 ile 30 Mart 2021 tarihleri arasında dolar karşısında yüzde 10,67’lik değer kaybıyla TL, yıl başından bu yana dolar karşısında en çok değer kaybeden para birimi oldu.

Gün içerisinde de değer kaybını sürdüren Türk lirası, Merkez Bankası’nın yeni başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu‘nun konuşmasının ardından az da olsa bir iyileşme gösterdi.

‘Enflasyonu yüzde 5’e indirme hedefine bağlıyız’

“TCMB’nin kanunla belirlenmiş görev ve yetkilileri çerçevesinde enflasyonda kalıcı düşüşü sağlama temel hedefi doğrultusunda para politikası araçlarını etkin şekilde kullanmaya devam edeceğiz” diyen Kavcıoğlu, enflasyonu yüzde 5’e indirme hedefine sıkı sıkıya bağlı olduklarını belirtti.

Bu hedefe ulaşmak için para politikası araçlarının uygun bir şekilde kullanılacağının altını çizen Kavcıoğlu, “Politika faizini enflasyon üzerinde bir düzeyde oluşturmaya devam edeceğiz” diye ekledi.

 

More in Ekonomi

You may also like

Comments

Comments are closed.