ManşetTürkiye

Türk Hava Kurumu Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı istifa etti

0

Türkiye’de etkili olan orman yangınlarıyla mücadeledeki yetersizliğin ardından eleştirilen Türk Hava Kurumu (THK) Kayyım Heyeti Başkanı Cenap Aşçı, istifa etti.

Görevden alınması için Ankara 9’uncu Sulh Hukuk Mahkemesi‘ne başvuran Aşçı, orman yangınları döneminde lince maruz kaldığını söyledi.

Tepki toplamıştı

THK yönetimine Ekim 2019 tarihinde Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyım heyeti atanmıştı. Aşçı ise THK’nın yeni Başkanı olarak seçilmişti.

Yangın söndürme uçakları nedeniyle eleştirilen Aşçı, yangınla mücadelenin en yoğun olduğu günlerde bir düğüne gitmiş olmasından dolayı da tepki toplamıştı.

‘Linç kampanyasına kurban edilmek istendim’

Kayyım Heyeti Başkanı, mahkemeye sunduğu istifa dilekçesinde “2019 ve 2020 yılı içerisinde mahkemenizin desteği ve verdiği izinler doğrultusunda yapılanlar, gelir gider durumu detaylı yıllık raporlar halinde mahkemenize arz edilmiştir. 2021 yılında da yine mahkemenizin desteği ve verdiği izinlere istinaden görev yapılmaya çalışılmıştır” dedi.

İstifa gerekçesini ise “Ancak hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yı ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir. Bu güzide cumhuriyet kurumu, 96 yıllık ulu çınar asla bu tartışmaların odağında olmamalıdır. Kurumun yeniden eski günlerde olduğu gibi milletin hizmetinde ve yüce milletimiz nezdinde saygın konumunu korumak hepimizin görevidir” sözleriyle anlattı.

‘Borç batağından çıkıldı’

“Keza herhangi bir görev talebimiz yokken millete hizmet etmenin en temel ödevimiz aldığı anlayışıyla; bitmiş, tükenmiş, borç batağına saplanmış kurumda özveri ile çalışmalar yapılmış ve yapılıyorken ağır ve haksız ithamlarla muhatap olmak şahsımızı ziyadesiyle üzmüştür” ifadelerini kullanan Aşçı, fedakarca çalışmanın karşılığının bu olmaması gerektiğini söyledi.

Görev yaptığı dönemde banka, vergi ve SGK borçlarının başarılı bir şekilde yapılandırıldığını ifade eden Aşçı, “Durma noktasına gelmiş işler yeniden yapılır hale getirilmiş, yeni işler yapılmaya başlanmış ve gelir elde edilmiştir. Verimsiz hantal yapı küçültülmüş ciddi tasarruf yapılmıştır. Borç batağından çıkılmıştır. Kurum kendisine yüklenen göre amacına uygun tüm işleri yapar ve yapabilecek hale gelmeye başlamıştır. Kurumu batıranlar, bunlarla hareket eden mihraklar ve maalesef bu kişilerin yalan ve iftiralarının peşinden gidenlerin haksız itham ve saldırıları da devam etmektedir” dedi.

Aşçı istifa dilekçesini “Yukarıda verilen gerekçelerle etik kurallar ve geleneklerimiz de dikkate alınarak Medeniz Kanunu’nun 477. Maddesi uyarınca kayyımlık görevimden çekilmek istediğimi bildirir, sayın mahkemenizden bu madde uyarınca kayyımlık görevinden alınmam hususunda gereğini arz ederim” sözleriyle sonlandırdı.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.