ManşetTürkiye

Türk Hava Kurumu yönetimine kayyım atandı

0

Türk Hava Kurumu’na kayyım atanması talebiyle görülen duruşma karara bağlandı. Yönetim kuruluna Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan yönetim kayyımı atandı.

Türk Hava Kurumu’na kayyım atanması talebiyle Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’nde açılan dava bugün karara bağlandı. Duruşmaya, davacı THK Merkez Denetleme Kurulu üyelerinin avukatı Mustafa Köroğlu ile davalı THK başkanlığı avukatları Sabri Hafif ve Ahmet Sungur katıldı.

Yönetim kurulu üyelerinden birçoğunun görevden ayrıldığını belirten Köroğlu, “Yönetim tek başına idare edilmektedir. Bu da hukuksuzluklara neden olmaktadır. Kuruma son genel kurul yapısı ile olağanüstü ve seçim gündemli temsil kayyımı atanmasını talep ediyoruz” dedi.

Duruşma sonunda, Türk Hava Kurumu Başkanlığı’na yönetim kayyımı olarak Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik yönetim kayyımı atanmasına hükmedildi. Cenap Aşçı, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlığını yaptığı 63. Hükümette Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapıyordu.

Yönetim kurulunda tartışmalar

THK Genel Başkanı ve THK Vakfı Başkanı Ahmet Bertan Nogaylaroğlu öncesinde eski yönetim ile tartışmalar yaşamış, eski yönetimi usulsüzlükle suçlayıp dava açmıştı.  THK eski Başkanı ise kendisine iftira atıldığını belirtip karşı dava açacağını belirtmişti.

Erdoğan: Türk Hava Kurumu ile bir yere varamayız

Türk Hava Kurumu, yazın çok konuşulan kurumlar arasında yerini almıştı. Kurumun yangın söndürme araçlarının kullanılmaması tepkilere neden olmuş, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşılıklı açıklamalar yapılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Türk Hava Kurumu yönetimini eleştirmiş ve şunları söylemişti: “Şu anda bir olay daha çıktı ortaya; Türk Hava Kurumu (THK) meselesi. Türk Hava Kurumu’nun arkasında kim var? CHP’li milletvekili. Onun arkasında CHP. Bunu savunuyorlar ve ‘Bakanlık neden Türk Hava Kurumu ile çalışmıyor?’ diyorlar. Yahu bu adam zaten mezarlığa dönüştürmüş Türk Hava Kurumu’nu. Oradaki uçakların motorları, pervaneleri yok. Yani rezillik diz boyu. Şimdi büyük ihtimalle şurada birkaç gün içerisinde orayı da masaya yatıracağız. Yani bu Türk Hava Kurumu ile bir yere varamayız.”

 

 

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.