İklim KriziManşetTürkiye

Ekrem İmamoğlu: THK uçaklarının bakım ve onarımı için bugün resmi başvuruyu yapıyoruz

0

İstanbul Minibüsçüler Odası ve ilçe minibüsçüler odaları temsilcileriyle Florya’daki İstanbul Planlama Ajansı‘nda bir araya İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerin sorusu üzerine Türk Hava Kurumu‘na (THK) ait uçakların bakım ve onarımını yapmak için 11 büyükşehir belediye başkanı olarak bugün resmi başvuru sürecini başlatacaklarını açıkladı.

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı, yangın söndürme uçaklarının tüm bakım ve işletme giderlerini karşılamaya hazır olduklarını açıklamıştı.

‘Kararlıyız, başvurumuz yapacağız’

İmamoğlu açıklamasında, THK’nin içinde bulunduğu durumun herkesi üzdüğünü ve bu noktada da kendilerinin etkin olmak istediklerini kaydetti:

Şu anda gözbebeğimiz THK, her çocuğun zihninde vardır bu ülkede. Türkiye Cumhuriyeti tarihi boyunca en etkin, en saygın kurumlarımızın başındadır. Düştüğü durum hepimizi üzmektedir. Yani THK demek, Kızılay demek hepimizin göğsünü kabartan kurumlar olmalı. Bu yönde atılan bu yanlış adımlarla geldiği bu noktada biz etkin olmak istiyoruz ve 11 büyükşehir belediye başkanımızla dün aldığımız karar gereği; mevcut uçakların tadilatı, tamiratı, bakımı, onarımı, hatta filonun genişletilmesi ve hatta bu filodan hizmet alma noktasında belediyelerimizin talebi olduğunu ilettik.

Resmi başvurumuzu da bugün hazırlayıp sunuyoruz, 11 büyükşehir belediyesinin imzasıyla görüşmeleri başlatmak adına bugünden süreci başlatıyoruz. Bütün bu gelişmelerle ilgili de bugün Ankara’da Sayın Genel Başkanımızla toplantımız olacak. Orada bu süreci kendileriyle başkanlarımızla beraber paylaşacağız. THK iyi olsa, onlarca uçağı olsa hangarlarında, keşif uçaklarıyla dönem dönem takip edilmesi gereken sıcak dönemde keşif uçaklarımız gezsek, oraya müdahale eden uçaklarımız olsa, yangın olmaz mı? Olur her sene oluyor ama bugün şu düştüğümüz durumu yaşamazdık. O bakımdan kararlıyız, bugün de başvurumuzu yapacağız.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, THK’nin yangın söndürmeye uygun uçaklarının bulunmadığını kaydetmiş, ancak konunun uzmanı isimler uçakların bakımının yapılıp rahatlıkla kullanılabileceğini ifade etmişti.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.