ManşetMedya-İnternetTürkiye

Recep Tayyip Erdoğan: Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum

0

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Sosyal medyayla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı, Meclis açıldığında sosyal medya düzenlemesi yapılmasını hedeflediğini ifade etti.

‘Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende’

Öte yandan, Erdoğan’ın konuşması sırasında prompter ve Erdoğan’ın konuşurken takıldığı yerlerde kendisine hatırlatıcı bazı fısıldamalar yapılması ekrana da yansıdı. Sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda paylaşım yapıldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı bir paylaşımda, kendisine yapılacak hakaretlerin bile promptera yazdırıldığını kaydetti:

Erdoğan, bırak ‘sorulara’ vereceğin cevapları, bana edeceğin hakaretleri bile promptera yazdırmak zorunda kalıyorsun. Bir ilçe sular altında, ciddi felaket haberleri peş peşe geliyor ama senin ülkeyi yönetme kapasiten yok. Gazeteci fısıldaması ile söyleşi de gördü ülke sayende…”

‘Ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette’

Türkiye’de bir süredir devam eden orman yangınlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangınların ciddi anlamda kontrol altına alındığını söyledi:

Şu anda ciddi manada kontrol altına alınmış vaziyette. Bütün araçlarımızla, helikopterlerle, arazözlerle ciddi bir güce ulaştık. Helikopterlerimiz, uçaklar çok büyük fonksiyon icra ettiler, ediyorlar. Çok kısa zamanda denizlerden suyu alıp söndürme alanına gidebiliyor. Burada iyi bir yere Türkiye artık ulaştı ve bunu da artırarak devam ettireceğiz. Yüzlerce arazöz arazide dolaşıyor. Onlarca helikopter dolaşıyor, aynı şekilde uçaklar dolaşıyor. Yaptıkları sortilere bakıyorsunuz, çok fazla. Bunu görmeyecek kadar bunlar âmâ.”

Erdoğan, yangınların çıkış nedenleriyle ilgili olarak da “Elbette yangınların çıkış nedeni olarak bütün ihtimaller üzerinde ta çıkış anından itibaren durduk. Bunların araştırmaları yapıldı. Yürüyen soruşturmalarda gözaltına alınanlar, tutuklananlar var. Aldığımız istihbaratlar da var. MİT’in verdiği bilgiler, Emniyet İstihbarat’ın verdiği bilgiler var. Bunlar arasında ailesi terör örgütüyle iltisaklı kişiler de var. Devam eden bütün soruşturmalarda da ulaştığımız neticeleri vatandaşlarımızla paylaşacağız” dedi.

‘O dönemde kurumun arkasında CHP zihniyeti vardı’

Türk Hava Kurumu‘yla (THK) ilgili süren tartışmalara da cevap veren Cumhurbaşkanı, THK’nin mevcut durumuyla ilgili CHP’yi suçladı:

THK devletin bir kurumu değildir. THK’nın elindeki uçaklara dair tartışma yeni bir tartışma da değil. Birkaç yıl önce kurumun elindeki uçakların yetersiz olduğunu, THK’nın mezarlığa döndüğünü söylemiştim. THK yetkilileri gerekli adımları atmadığı gibi çalışır durumdaki uçakların da bakımını yaptırmayarak hepsini çürümeye terk etmişler.THK 1985’ten itibaren Orman İdaresi’ne yangın söndürme hizmeti vermiş. Bunun için de karşılığında çok ciddi bedeller almış devletten. Ama filosunu genişletme, mevcut uçaklarını modernize etme derdi olmamış. O dönemde kurumun arkasında CHP zihniyeti vardı. Şimdi çıkıp THK’yı çalıştırmıyor diyorlar. THK’yı çalışamaz hale getiren sizsiniz. Kurumun içine düştüğü durumu kurumu bu hale getirenlerin kara propagandalarıyla hükümete yöneltme çabalarını hayretle izliyorum.”

‘Bir bedeli olsun artık diyoruz’

Recep Tayyip Erdoğan, sosyal medyayla ilgili fikirlerini de dile getirdi ve Meclisin açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanın yapılacağının sinyalini verdi:

Sosyal medyaya ben hiç olumlu bakmıyorum. Meclis’in açılmasıyla birlikte sosyal medyaya yönelik bir çalışmanını yapılması gereğine inanıyorum. Bunlar salim akılların veya aklı selimlerin hedefini saptırtıyor.Amerika’da bir Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye’de senin ofisin yok, görevlendirdiğin elemanın yok. Öyleyse bunlara bunun bedelini ödetmemiz lazım. Ofisini açacaksın, vergini ödeyeceksin, açmadığın takdirde bedelini ödeyeceksin. Gerçek dışı bilgi ve haberlerle leke sürmeye çalışıyorlar. Bu yıkıcı faaliyetleri yapanlara bakıyor ve hiç şaşırmıyoruz. Hiç şaşırmadığımız gibi ‘Bir bedeli olsun artık’ diyoruz.”

‘Siz anlamazsınız o işten’

Başkanlık sistemi hakkında eleştiride bulunan sanatçılara ateş püsküren Erdoğan, “siz anlamazsınız o işten” ifadelerini kullandı:

Onların mesleği sanat. Hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler, biz de onların başarı oranına göre saygı duyalım. Ama kalkıp da erken seçimmiş, şu andaki başkanlık sistemi doğru değilmiş, o bizim işimiz. Ömrümüzü bu işe verdik, siz anlamazsınız o işten.

Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da gereği gibi bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere iftira, hakaret edilmesine, milli-manevi değerlere küfredilmesine, ayaklanma çağrılarına hiçbir şekilde müsaade etmeyiz, yargı sistemimiz de müsaade etmez.

İtibar suikastı, hedef gösterme, ne ararsan bunlarda var. Planlı, programlı olduğu çok bariz olan bu tür kampanyalarla halkımız tahrik edilmeye çalışılıyor.”

‘Duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz’

Afganistan’dan Türkiye’ye sığınmacıların gelmesi konusuna da değinen Erdoğan, düzensiz göçün engellenmesi için sınır duvarlarının yükseltildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı, Taliban‘la bazı görüşmelerin gerçekleşmesi için ilgili kurumların çalıştığını, belki kendisinin bile Taliban’ın lideri konumundaki kişiyi kabul edebileceğini söyledi:

Afganistan durumu biraz daha farklı. Bizim şu anda gerek İran kapısından, gerek Irak’tan duvarlarımızı ciddi oranda yükseltiyoruz. Buralardaki yükselen duvarlar düzensiz göçün ülkemize girmesini engellemek için. Tamamıyla sınırlarımız bu surlarla, duvarlarla örülüyor.Bu son gelişmeler gerçekten Afgan halkının içine düştüğü durum çok sıkıntılı. Taliban’la bunların yaşadığı süreç çok sıkıntılı. Bu konuda da bazı çalışmalar yapıyoruz. Taliban’la bazı görüşmelere varıncaya dek şu an da ilgili kurumlarımız çalışıyor. Hatta belki ben bile onların lideri durumunda olacak olanı kabul etme durumum olabilir.Bizim bu tür şeylerde eğer üst düzeyde bunları kontrol altına alamazsak bu defa Afganistan’daki barışı sağlamamız da mümkün olmaz.Afganistan’da kendi soydaşlarımız durumunda olanlar da var. Bazı adımları atıp yanımıza kimleri alabiliriz, onların çalışmasını yapıyoruz. İlgili üst düzey yönetici arkadaşlarımı yurtdışına gönderdim bununla ilgili olarak. Aynı şekilde Katar’la bu akşam görüşmem oldu.”

Yeni anayasa çalışmalarında son durum

Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili de şunları söyledi:

Son çalışmayı dün yaptık. Bu arada işin adeta koordinasyonunu yürüten arkadaşımız bütün son bilgileri dün heyetimizden aldı ve tekrar üzerinde çalışmasını yapacak. Son bir sunum daha yapacak heyetimize. Bu arada bize Cumhur İttifakı’nın bir diğer tarafı olarak MHP işin başında hazırlıklarını getirmişti. Bu hazırlık da heyetimiz tarafından çalışıldı.Bu çalışmamızı da nihayete erdirdikten sonra ben Devlet Bey’le tekrar konuşacağım veya Devlet Bey’e bu hazırlığımızı takdim edip istiyorum ki bu çalışmamızı çok daha güzel bir noktaya taşıyalım. Meclis’in açılmasından önce adeta bu hazırlığı bitirme noktasına getirelim. Muhalefet partilerinden ele alınıp değerlendirebilecek bir çalışma görmedik.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.