Doğa MücadelesiManşetYerel

Tüm Üretici Köylü Sendikası: İkizdere köylülerini destekliyoruz

0

Rize‘nin İkizdere ilçesinde yer alan İşkencedere Vadisi’nde Cengiz Holding tarafından açılmak istenen taş ocağına karşı direnen köylülere bir destek de Tüm Üretici Köylü Sendikası‘ndan (Tüm Köy-Sen) geldi.

Tüm Köy-Sen Ordu Şubesi Başkanı Zekayi Sağra, “Halkın istemediği bir çalışmada ısrar ediliyor. Sokağa çıkma yasağı fırsata çevriliyor. Ülkenin temel sorunlarından biri haline gelen doğanın, tarım alanlarının, ormanların yok edilmesi durdurulmalıdır” ifadelerini kullandı.

‘Köylüler organik çay ve bal üretimi yapıyor’

İşkencederesi Vadisi’nin endemik türler bakımından korunması gereken bir bölge olduğu belirtilen açıklamada “Ayrıca burada üretici köylüler, organik çay üretimi yapıyor, bal üretiyor. Ormanlar ekolojik dengeyi sağlıyor. İkizdereli üretici köylülerin tepkisi doğal, Çünkü toprakları talan ediliyor, gelecekleri karartılıyor” denildi.

İkizdere halkının direnişi hakkında algı yanılması yapılmak istendiğini belirten Sağra, “İktidar ve yandaşları halkın direnişini “dışardan kışkırtıyorlar” diye karalamaya çalışıyorlar. Oysa herkes biliyor ki, halkı kışkırtanlar taş ocağı projesidir. Halk toprağına, ormanına; geleceğine sahip çıkıyor. Partilerin, derneklerin, sendikaların, ekoloji dernek ve platformların destek sunmaları kadar doğal ne olabilir?” ifadelerini kullandı.

“Halkı yalnız mı bırakmamız isteniyor?” sorusunu yönelten Sağra, “Bizler de üretici köylülerin onurlu direnişini destekliyoruz. Rize’deki arkadaşlarımız da mücadelenin içindeler. Tarım alanlarına, suyuna, ormanına; geleceğine sahip çıkan İkizderelilerin mücadelesinden de öğreniyoruz. Birlikteliğimiz ve dayanışmamız devam edecek” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.