ManşetSivil ToplumTürkiye

TTB Başkanı Fincancı’ya terörle mücadele soruşturması: ‘Yükselen emek mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz’

0

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı hakkında suç duyurusunda bulundu. Soruşturma sebebi, Fincancı‘nın, Erkam Tufan Aytav‘ın YouTube kanalındaki bir programa katılması olarak açıklandı.

Terörle Mücadele Daire Başkanlığı açıklamasında, “hakkında çok sayıda aranma kaydı bulunan firari FETÖ mensubu Erkam Tufan Aytav’ın kendi hesabında yayımladığı programına katılması” sebebiyle Şebnem Korur Fincancı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı‘na duyuruda bulunulduğunu aktardı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli iki gün önce Türk Tabipleri Birliği’nin yöneticilerini hedef alarak, kuruluş için “nifak yuvası” ifadelerini kullanmış ve “Eğer bu ülkeden gitmesi gereken birileri varsa, o da Türk Tabipleri Birliği’nin yönetimine çöreklenmiş bir avuç bölücü ve Türkiye karşıtıdır. Gidişleri olsun da dönüşleri olmasın” ifadelerini kullanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu açıklamadan önce, özel sektöre geçen hekşmlere yönelik “Giderlerse gitsinler” açıklamasını yapmıştı.

Türk Tabipleri Birliği’nin yanı sıra pek çok sağlık meslek örgütü, 14 Mart Tıp Bayramı ve 15 Mart’ta ‘Büyük G(Ö)REV‘ eylemine çıkmış; Türkiye’nin pek çok ilinde sağlık çalışanları, sağlık sistemindeki sorunlar, ücret yetersizliği, sağlıkta şiddet vakalarının artması konusunda isyan ve taleplerini dile getirmişti. Taksim Cumhuriyet Anıtı’na çelenk bırakmak isteyen İstanbul Tabip Odası heyetine polis saldırısı sonucu Emekli Hekimler Kolu temsilcisi Dr. Erdinç Köksal yere düşmüştü.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 14 Mart’ta hekimlere yönelik bir e-posta mesajı yollamış, dün de Cumhurbaşkanı Erdoğan sağlık çalışanlarının haklarına ilişkin düzenleme de içeren Acil Yargı Paketi‘ni Meclis‘e sunmuştu.

Soruşturmanın ardından Fincancı, “Bunu Türk Tabipleri Birliği’nin haklarını kamuoyuna etkili bir şekilde duyurması nedeniyle bir sıkıştırma girişimi olarak görüyoruz” derken TTB Merkez Konseyi’nden yapılan açıklamada, Terörle Mücadele Başkanlığı’nın soruşturmayı sosyal medya hesaplarından duyurması eleştirildi:

“Kamuoyuna isim belirterek suç duyurusu yapıldığının duyurulması, adeta hüküm kurup infaz etmek amacını ortaya koymaktadır. Bu da Anayasa ile korunan lekelenmeme hakkının ihlali demektir. Açıklamadan kaynaklı tüm hak ihlallerinin giderilmesi için gereken her türlü adım atılacaktır.”

Fincancı sosyal medya hesabında paylaştığı mesajda, NTV kanalının kendisi hakkındaki suç duyurusunu haberleştirmesine şu sözlerle tepki gösterdi: “Hiçbir hak talebimizi görmeyen ana(yandaş)akım, suç duyurusunu hemen görmüş. Aradınız da yanıt mı vermedik? Hangi gazeteci arasa konuşuruz.”

‘Saygınlığımızı zedeleme çabaları beyhudedir’

Soruşturmada suç sayılan eylemin ne olduğunun ve vasfının belirtilmediği kaydedilen açıklamada, “Kastedilenin Merkez Konseyi Başkanı nezdinde Türk Tabipleri Birliği’nin kamuoyu gözünde zayıflatılması, görev ve yetkilerini kullanırken çekingen davranması olduğu açıktır” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

“Emeğimiz ve geleceğimiz için mücadelemizin bu kadar güçlü yürütüldüğü bir süreçte hukuksal olarak karşılığı olmayan suçlamalar ile başkanımız nezdinde Birliğimizin saygınlığını zedeleme çabaları beyhudedir ve yükselen sağlık-emek hakkı mücadelemizden vazgeçmeyeceğimiz de bilinmelidir.

14-15 Mart 2022 tarihlerinde emeğimizin karşılığını almadaki kararlılığımızı, yakın tarihin en yoğun katılımlı “Büyük G(ö)REV”iyle, bizleri görmezden/duymazdan gelenlere bir kez daha gösterdik. Her türlü oyalama, kandırma, göz korkutma çabalarına karşı hekimlerimiz bir bütün olarak, emeğine ve geleceğine sahip çıkmayı G(ö)REV bilmiştir. Bizleri emek, sağlık mücadelesinde yalnız bırakmayan topluma ve meslektaşlarımıza saygıyla duyurulur.”

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.