LGBTİ+Manşet

TRT’den Eurovision’a “ahlak” ayarı

0
Finlandiya adına yarışmaya katılan Krista Siegfrids, "Marry Me" (Evlen benimle) şarkısı sırasında temsili bir evlilik töreninde vokalisti ile öpüştü

İsveç’te yapılan ve Türkiye ’nin katılmadığı 58. Eurovision Şarkı Yarışması’nda, Danimarka’dan katılan sanatçı Emelia de Forest, seslendirdiği ‘Only Teardrops’ şarkısıyla birinci oldu.

Finlandiya adına yarışmaya katılan Krista Siegfrids, "Marry Me" (Evlen benimle) şarkısı sırasında temsili bir evlilik töreninde vokalisti ile öpüştü

Türkiye, 58. Eurovision Şarkı Yarışmasına katılmamakla kalmayıp Eurovision’a ilk katıldığı yıldan bu yana ilk defa yarışmayı TRT’ten yayınlama geleneğini de bu sene için rafa kaldırdı. TRT’nin Eurovision’u yayınlamama gerekçesi ise evlere şenlik, yarışmada bu sene gerçekleşecek şovların eşcinsel evliliklere destek verecek içeriklere sahip olması.

TRT’nin bu akıl tutulması hali yarışma programını avrupanın dört bir yanına sunan BBC spikerlerinin de dikkatinden kaçmadı, yarışmayı sunan spiker Finlandiya’nın sahne şovu sırasında “Türkiye bu şov yüzünden yarışmayı yayınlamadı” ifadesini kullandı.

İşte Finlandiyalı Krista Siegfrids’in’Marry Me’ isimli şarkısı

Yarışma bu yıl eşcinsel evliliklere destek vermek amacıyla sergilenen sahne şovlarıyla dikkat çekti. Finlandiyalı Krista Siegfrids, ‘Marry Me’ isimli şarkısını söylerken kadın vokalistiyle öpüştüğü performansı da gecenin konuşulan anları arasına girdi. Siegfrids sahne şovu sonrası yaptığı açıklamada ülkesi Finlandiya’nın geçen yıl eşcinsel evlilikleri yasaklayan bir kanunu geçirdiğini ve kendisinin bunu protesto etmek amacı ile sahne şovunda vokalisti ile öpüştüğünü açıkladı.

58’inci Eurovision Şarkı Yarışması’nda Danimarka adına yarışan Emmelie de Forest ‘Only Teardrops’ şarkısıyla 281 puan alarak birinci olurken, Azerbaycan 234 puanla ikinci, Ukrayna 214 puanla 3’üncü, Norveç ise 191 puanla 4’üncü sırada tamamladı.

(Yeşil Gazete, Daily Mail)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.