Spor

Trabzonspor zoru başarabilecek mi

0

Lig başlangıcının ertelenmesi fikstürü sıkıştırdı. Trabzon, 7 Aralık’ta hem Lille hem de Gençlerbirliği ile oynamak zorunda.

Radikal’ den Onur Salman’ın haberine göre, 9 Eylül’de başlayan Spor Toto Süper Lig’in dördüncü haftasını yarın nihayete erdireceğiz. Böylece 11 günlük kesintisiz ‘futbol keyfi’ de bitmiş olacak. Ancak sıkışık takvim sürecek. 5. Hafta 30 Eylül Cuma günü başlayıp 3 Ekim’de biterken 7 ve 11 Ekim tarihlerinde Milli Takım’ın Euro 2012 eleme maçları oynanacak. Altıncı hafta da normal seyrinde gittikten sonra 7, 8 ve 9. haftalar da geçirdiğimiz son 11 gün gibi yaşanacak.

Lig maratonu bitmiyor
Yani 21-31 Ekim tarihleri yine bitmez tükenmez bir lig maratonu bizlerle birlikte olacak. Tabii bu arada 18 Ekim’de Trabzonspor CSKA Moskova deplasmanına gidecek, Beşiktaş ise 20 Ekim’de Dinamo Kiev’i ağırlayacak. Hemen 9.haftadan sonra da hem Trabzonspor hem de Beşiktaş, Avrupa’daki 4. hafta maçlarını oynayacaklar.
Bu andan sonra da Federasyonun fikstür düzlenirken yaptığı hatalar yüzüne çıkıyor.

Trabzonspor’un zor seçimi!
Türkiye Futbol Federasyonu ilk açıkladığı fikstürde 12. hafta oynanacak Trabzonspor-Beşiktaş ve 15. hafta oynanacak Trabzonspor-Galatasaray maçlarını gözden kaçırmıştı. Şöyle ki Bordo-Mavililer 22 Kasım’da Inter’i ağırladığı günün ertesinde Siyah-Beyazalılarla karşılaşmak durumunda kalacaktı. Aynı şekilde Trabzonspor’un Devler Ligi’ndeki son maçı olan Lille deplasmanına gittiği 7 Aralık’ta da Sarı-Kırmızılıları Avni Aker’de ağırlaması gerekiyordu. Yani bu maçların ertelenmesi gerekiyordu. Lakin fikstür buna uygun değildi. Ancak TFF, düşünmeden yaptığı bu planlama kimseye hissettirilmeden düzeltildi. Lakin bir noktada federasyon da tıkandı. Aydınlar ve ekibi en iyi çözümü ligin 14. haftasında 7 Aralık’ta oynanacak Trabzonspor-Gençlerbirliği maçını feda etmek oldu.

Lakin ikinci devrenin başladığı 4 Ocak’tan 5 Şubat’a kadar toplam sekiz hafta maçları oynanacak. Bu takvimde tabii ki Trabzonspor’un Devler Ligi’nde bir üst tura
çıktığı varsayımını eklemek mümkün değil. Zira federasyon bunu düşünmemiş olsa ki kalan maçı bu araya sıkıştırmaya niyetlenecek. Bir de şimdiye kadar hiç esamisi okunmayan Türkiye Kupası maçları da bu takvime bir şekilde eklemlenecek. Peki, ya Trabzonspor Avrupa’da yoluna devam ederse ne olacak? Bu maç trafiğinde futbolcu sağlığı nasıl korunabilecek? Oldu ki Avrupa Şampiyonası’na Türkiye katılmayı başardı. Pestili çıkmış oyunculardan nasıl bir netice beklemeye hakkımız var? Neyse bu konu bizi aşar. Cevap için başvurular TFF’ye yapılabilir.

İşte çakışan zaman dilimi
Şampiyonlar Ligi 6. Hafta (7 Aralık): Lille-Trabzonspor
Spor Toto Süper Lig 14. hafta: (6-7-8 Aralık) Trabzonspor-Gençlerbirliği

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.