Spor

Tour de France’da gün Team Sky’ın günü

0

Fransa Bisiklet Turu’nun dokuzuncu etabını kazanan Bradley Wiggins genel klasmanda farkı açtı.

Bireysel zamana karşı olarak koşulan etapta Team Sky muhteşem bir performans gösterirken Wiggins’in takım arkadaşı Chris Froome ikinci oldu. Fabian Cancellara ise üçüncü sırada yer aldı.

Team Sky sporcusu, Arc-et-Senans – Besançon arasında koşulan 41.5 kilometrelik parkuru 51 dakika 24 saniyeyle birinci tamamladı. Takım arkadaşı Chris Froome’a 35, zamana karşı tarihinin en büyük spesyalistlerinden Fabian Cancellara’ya 57 saniye fark atan Britanyalı yıldız, 2012 Fransa Bisiklet Turu’nun en büyük favorisi olduğunu gösterdi.

Tur’da Wiggins’in en büyük rakibi olarak gösterilen, geçen sene zamana karşı etabıyla Andy Schleck’i geride bırakarak şampiyon olan Cadel Evans ise etabı Wiggo’nun 1 dakika 43 saniye gerisinde tamamladı. Avustralyalı bisikletçi genel klasmanda ise sarı mayonun 1 dakika 53 saniye gerisinde ikinciliğini sürdürdü.

Sky’ın Britanyalı süper domestiği Chris Froome, zamana karşıdaki muhteşem performansı sonrası genel klasman ikinciliğini aldı. Froome, geçen sene İspanya Bisiklet Turu’nu takım lideri Bradley Wiggins’in önünde ikinci bitirmişti.

BMC, lideri Cadel Evans ile hayal kırıklığı yaşarken, genç Amerikalı Tejay van Garderen’in performansıyla teselli buldu. Etabı dördüncü sırada bitiren van Garderen, beyaz mayoyu da tekrar sırtına geçirdi.

Tur’da bugün dinlenme günü ve 10. etap yarın koşulacak.

(eurosport)

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.