ManşetSpor

Armstrong doping kullandığını kabul etti

0

Amerikan Anti-Doping Ajansı tarafından doping yaptığı gerekçesiyle suçlu bulunduktan sonra ilk röportajını ABD televizyonlarının simgelerinden Oprah’a veren Lance Armstrong, yedi Fransa Bisiklet Turu zaferini EPO, transfüzyon ve testesteron gibi yasaklı yollardan elde ettiğini itiraf etti.

Oprah’nın “Yedi Fransa Bisiklet Turu’nu doping yapmadan kazanmak mümkün mü?” sorusuna “Hayır, bu mümkün değil. Bu jenerasyonda mümkün değil. Bu kültürü ben icat etmedim ama bunu durdurmak için de çalışmadım” şeklinde cevap veren Armstrong, doping yaptığını tüm dünyaya doğruladı.

Fransa Bisiklet Turu’nu 7 kez kazanmanın doping kullanmadan mümkün olmayacağını savunan Armstrong, Oprah Winfrey’in “Peki o zaman dopingi yanlış bulmadınız mı?” sorusuna kısaca “Hayır” diyerek yanıt verdi. Üç gün önce çekilen programın ilk bölümü dün yayınlandı.

Geçen yıl Amerikan Anti-Doping Ajansı USADA’nın hazırladığı 1000 sayfalık raporda sporcunun doping aldığı kanıtlanmıştı. Bunun üzerinde şampiyonlukları elinden alınan Armstrong, bisiklet sporundan da ömür boyu men edilmişti. Armstrong bu rapora karşı yasal yollara başvurmamıştı.

“Sistem kusurluydu”
O dönemde Tur’u dopingle kazanmanın normal olduğunu vurgulayan Armstrong, “Hiçbir doping testim pozitif çıkmadı. Retroaktif anlamda, bir tanesinden kaldım. Yüzlerce doping testini rahat bir şekilde geçtim çünkü sistem kusurluydu. Yarıştığım dönemde Fransa Bisiklet Turu’nu dopingle kazanmak, lastiklerinizde hava olması ya da etap esnasında su içmek kadar doğaldı” şeklinde konuştu.

(Eurosport Türkçe, Deutsche Welle Türkçe)

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.