Spor

Armstrong, “Buraya kadar” dedi

0

Fransa Bisiklet Turu’nu yedi kez kazanan Lance Armstrong, Doping Bürosu ile mücadele etmekten vazgeçtiğini açıkladı. Armstorng hakkındaki doping suçlamalarını kabul etmezken artık yorulduğunu söyledi. Kaynaklar bu açıklama sonrası Lance Armstrong’un bütün şampiyonluklarının elinden alınacağını ve spor hayatının sona ereceğini belirtiyorlar.

Doping suçlamaları üzerine bir süredir Amerika Doping Bürosu ile mücadele eden Lance Armstrong suçlamaları reddediyor.

1999 ve 2005 yılları arası kazandığı şampiyonluklarla gelmiş geçmiş en başarılı bisikletçi olarak kabul edilen Armstrong internet sayfasından yaptığı açıklamada doping davasında pes etme kararı aldığını duyurdu.

Yıllardır süren davanın kendisini yıprattığını ve tahkim kuruluna gitmeyi reddettiğini söyleyen Armstrong bu geri adımın iddiaları kabul ettiği anlamına gelmediğini de sözlerine ekledi.

Doping bürosu bu kararı suçun ispatı olarak kabul ediyor.  Madalyaları elinden alınmakla ve spordan men edilmekle tehdit edilen eski sporcu savaşmaktan bıktı. Ancak anti doping bürosunun tehditlerinin boşa olduğunu ve böyle bir yetkiye sahip olmadıklarını da hatırlattı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.