DoğaEğitimManşet

‘Temiz Okul – Temiz Enerji’ Projesi ocak ayında başlıyor

0

Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okullarda çevre ve iklim değişikliği ile ilgili başlatacakları yeni çalışmaları anlattı.

Çevre eğitimi müfredatına iklim değişikliğinin de eklenmesi sürecinin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yürütüldüğünü belirten Özer, 6, 7 ve 8. sınıftaki dersin ismini değiştirme, içeriğini zenginleştirme ve saatlerini artırma yönündeki çalışmayı tamamladıklarını söyledi:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ile önümüzdeki haftalarda öğretmenlerimize çevre bilinci ve iklim değişikliğiyle ilgili de bir eğitim verilmesi yönünde ortak bir çalışma yürütüyoruz, kamuoyuna da açıklayacağız”

Türkiye’nin COP22’deki dönem başkanlığında Akdeniz’e kıyısı olan 21 ülke arasında çevre bilinciyle ilgili müfredat değişikliğini yapan ilk ülke olmasının kendisini sevindirdiğini söyleyen Bakan Özer, dönem başkanlığını fırsata çevirerek bu 21 ülkeyle deneyimlerini paylaşacağını, eğitim süreçlerine dâhil edilen çevre bilinciyle “Temiz Akdeniz”i oluşturma imkanının doğacağını kaydetti.

‘Sorun, sadece müfredat değişikliğiyle çözülmez’  

Bakan Özer, müfredat güncellenirken bilim insanlarıyla çalışıp çalışılmayacağına ilişkin soru üzerine iklim değişikliği ile ilgili sorunun çözümünün sadece müfredatla yapılamayacağına dikkati çekti.

Amaçlarının davranışları değiştirmek ve öğrencilerin bu kültürle yetişmesi olduğunu belirten Özer, tüm okullarda 2022’de yeni bir başlangıç yapacaklarını açıkladı:

“Temiz Okul ve Temiz Enerji projesiyle ilgili çalışmaları tamamladık. İnşallah 2022 yılında Ocak ayı itibarıyla da o projeyi devreye sokacağız. Su tasarrufundan güneş panelleri ile enerji üretimine, yağmur suyunun geri dönüşümünden atıkların değerlendirilmesine kadar, çok sayıda çevre bilinciyle ilgili model, okullarımızda uygulanmaya başlayacak. Dolayısıyla çocuklarımız o ortamın içerisinde fiziki dönüşümün de sürekli yapıldığı, çevreye hassasiyetin gösterildiği bir ortam içerisinde eğitim almaya devam edecekler.”

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.