ManşetTürkiye

Tekirdağ’da tutuklular kitap okuma hakkı için açlık grevinde

0

Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesinde tutukluklar diledikleri kadar kitap okuyabilme haklarına yeniden kavuşabilmek için açlık grevine başladılar.

Geçtiğimiz hafta içinde Tekirdağ 2 No’lu F Tipi Hapishanesinde hücrelerde kişi başına 10 kitaptan fazlasının bulundurulmasının yasaklanmış, bu yasak uyarınca da Cuma günü zorla hücrelere girilmiş ve tutuklular darp edilerek kitaplara el konulmuştu. Kitaplarına el konulan tüm siyasi tutuklular bunun üzerine açlık grevine başladı. Greve sadece Tekirdağ 1 No’lu  F Tipi Hapishanesinde PKK dava tutuklularının katılmadığı gelen haberler arasında.

İHD’den Faks eylemi

Bu gelişmeler üzerine İnsan Hakları Derneği (İHD) Cezaevi Komisyonu bir açıklama yayınladı. Bu durumu protesto etmek için 20 Mart (Bugün) saat 13:00’^de İstiklal Caddesi üzerindeki Galatasaray Meydan’ında bir faks eylemi düzenleneceğinin belirtildiği açıklamada;

“Bu uygulama bir hak ihlalidir. Biz insan hakları savunucuları bu duruma ilişkin yetkililere göndereceğimiz fakslarla uyarımızı yapacağız, tepkimizi ifade edeceğiz.

Yazarlar, yayınevleri başta olmak üzere sanatçı, aydın, akademisyen, tutuklu- hükümlü aileleri ve duyarlı tüm kamuoyunu faks eylemimize katılmaya çağırıyoruz.” denildi.

Cezaevlerine kitap göndermek için Deli Dalgalar

Deli Dalgalar insiyatifi her yıl cezaevlerindekiler için kampanyalar düzenliyor

Öte yandan elinizde bulunan ya da cezaevlerinde yatan insanların okuması için göndermeyi düşündüğünüz kitapları en kısa zamanda tutuklu ve hükümlülere ulaştırmak için bir internet sitesi bulunuyor.

Deli Dalgalar internet sitesi 2013 yılında cezaevlerindekilere ulaştırmak üzere bir kitap kampanyası düzenliyor.

Kitap teslim edilebilecek adresler, ilgili kişilerin iletişim bilgileri ve detaylar için delidalgalar.com/

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.