İnsan HaklarıLGBTİ+Manşet

Selin Ciğerci’ye tekbirli linç girişimi: Homofobi ve transfobi insanlık suçudur!

0
Sekiz yıl önce gerçekleştirilen eylemde talep aynı: Transfobik saldırılara dur de. - 2015

Internet fenomeni, iş insanı ve şarkıcı Selin Ciğerci’ye Konya’da açılışını yapacağı güzellik merkezi önünde toplanan bir grupça linç girişiminde bulunuldu. Ciğerci’nin linç edilmesinin istenmesinin sebebi ise transfobiydi. İnsan Hakları Derneği (İHD) LGBTİ+ Komisyonu’nca da söz konusu olay “İktidarın nefret dolu ayrımcı dil bir kez daha sokakta kendini gösterdi” denilerek eleştirildi.

AKP hükümeti tarafından son yıllarda tırmandırılan homofobi ve transfobi, bir güzellik merkezi açmak isteyen Selin Ciğerci’nin linç girişimine maruz kalmasına yol açtı. Son yıllarda LGBTİ+’lar Onur Yürüyüşü dahi gerçekleştiremez bir hale gelirken her sene daha da sert polis müdahalelerine sahne oldu.

Ciğerci’ye linç girişiminde bulunan grup, tekbir getirerek “Konya’dan defol” şeklinde sloganlar attı. Uzun süre güzellik merkezinin önünden ayrılmayan grup, sloganlarının ardından güzellik merkezine doğru yürümeye kalktı. Polis ancak bu noktada gruba müdahalede bulundu, engel oldu.

‘Sokaklardaki hiçbir protesto eylemine izin vermeyen kolluk kuvvetleri ise bu eylemi sadece izledi’

İHD LGBTİ+ Komisyonu’nca yapılan açıklamada ise “Neredeyse tüm devlet yetkililerinin dilinden düşmeyen LGBTİ+ nefreti önce iktidar basınında şimdi ise bir kez daha sokakta karşılık buldu” denildi.

Açıklamada “Özel hayatı ile sürekli TV kanallarında hedef gösterilen Selin Ciğerci şimdi de Konya’da açtığı güzellik merkezi açılışında gerici-faşist kitle tarafından bina önüne tehdit edildi. Sokaklardaki hiçbir protesto eylemine izin vermeyen kolluk kuvvetleri ise bu eylemi sadece izledi” ifadeleri kullandı ve şunlar aktarıldı:

“İktidar sahipleri, altına imza attıkları Uluslararası sözleşmeleri ve yazılı iç hukuku hiçe sayarak , ayrımcı ve homofobik politikalarının sonucunu , linç girişimleri ile almayı umuyorlarsa, bunun çok tehlikeli bir yol olduğunu hatırlatmak istiyoruz.”

‘Homofobi ve transfobi insanlık suçudur’

Komisyonca benzeri acıların yakın tanığı insan hakları savunucuları olarak Selin Ciğerci’nin cinsiyet kimliğine yönelik saldırı ve linç girişimi ve buna katılanların tespit edilerek cezalandırılması talep edildi:

“Homofobi ve transfobi insanlık suçudur!”

You may also like

Comments

Comments are closed.