2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Tarkan’dan isyan: İhmalkarlığın bedelini bu millet canıyla ödedi

0

Maraş merkezli iki depremin, 10 ilde yarattığı büyük yıkım sanat dünyasını da harekete geçirdi. Pek çok sanatçı tepkilerini, üzüntülerini sosyal medya üzerinden açıkladı, evlerini depremzedelere açanlar, yardım kampanyalarına katılanlar, evsiz -kimsesiz kalan çocukları korumaya alanlar oldu.

Ancak sanat camiasının da içinde bulunduğu, başta depremzedeler olmak üzere Türkiye’nin her yanından insanlar, liyakatsizlik, ihmal, arama-kurtarma çalışmalarının geç başlaması, koordinasyonsuzluk haline büyük tepki gösterdi.

Son olarak “Milletimiz bunu hak etmiyor” başlığıyla sosyal medya hesabından bir duyuru yapan şarkıcı Tarkan Tevetoğlu, “Deprem ülkesi olan memleketimizde yetkili merciler bilim insanlarının uyarılarına kulak verseydi ve gerekli önlemler önceden alınsaydı, depremin verdiği tahribat bu boyutta yaşanmayacaktı. İhmalkarlığın bedelini bu millet yine canıyla ödedi” dedi.

‘Ölümlerden sorumlu olanlar değil, yardıma koşanlar ateşe veriliyor’

Yetkililerin samimi bir üzüntüyle hatalarını ve ihmalkarlığını kabul etmek yerine yardıma koşanlara tepki göstermesini “inanılır gibi değil” diye niteleyen Tarkan şunları yazdı:

“Milletçe içimiz yanarken, herkes tek yürek olmuşken, arama kurtarma ekipleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaş, günlerce canla başla, umutların sönmemesi için mücadele verirken, yetkililerden kimse samimi bir üzüntüyle, elini kalbine, vicdanına koyup kabul etmiyor bu sonucun hatalarını, ihmalkarlığını. Aksine binlerce insanın ölümünden sorumlu olanlar değil, yardıma koşanlar ateşe veriliyor. İnanılır gibi değil.

Çok yazık… Milletimiz bunu hak etmiyor”

You may also like

Comments

Comments are closed.