Günün ManşetiManşetTürkiye

Tahliye edilen Boğaziçili öğrencileri zifiri karanlıkta otoban kenarına bıraktılar

0

Zeytin Dalı Harekatı’nı protesto ettikleri için tutuklanan ve dün (6 Haziran Çarşamba) ilk duruşmada tahliye edilen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri Silivri Cezaevi’ne, kendilerini karşılamaya gelen aileleri yerine gece 01:30’da, zifiri karanlıkta, otoban kenarına bırakıldı.

Foto muhabiri Fatih Pınar yaşanan bu durumu sosyal medya hesabından, “Karanlığın içinde 3 aydır göremedikleri çocuklarını arayan ailelerin ve arkadaşlarının çığlıklarını unutmayacağım ve unutturmayacağım. Siz de unutmayacaksınız!” sözleri ile paylaştı.

Pınar ayrıca BBC Türkçe’den yayınlanan bir video haber ile de tüm yaşananları paylaştı.

Fatih Pınar’ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın tamamı şu şekilde,

Dün gece 00:58’de çekilen bu fotoğraf gündem için küçük ama tarih için büyük bir fotoğraftır. Savaşa karşı oldukları için tutuklanan 14 Boğaziçili öğrenci dün tahliye edildi. Fakat öğrenciler 01:30’a kadar cezaevinin önünde bekleyen ailelerinin ve arkadaşlarının yanına değil (haber verilmeden) otobanın kenarına bırakıldı! Karanlığın içinde 3 aydır göremedikleri çocuklarını arayan ailelerin ve arkadaşlarının çığlıklarını unutmayacağım ve unutturmayacağım. Siz de unutmayacaksınız! Çünkü bu fotoğraf gibi o sesleri, gözyaşlarını ve kucaklaşmaları da kaydettim.

 

(BBC Türkçe, Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.