İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Canan Kaftancıoğlu Silivri’ye götürüldü: Gezi direnişi kutlu olsun

0

Yargıtay tarafından 4 yıl 11 aylık hapis cezası onanan ve “siyasi yasak” kararı getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, bu sabah Çağlayan Adliyesi’ne giderek teslim oldu.

Adliye önünde CHP il ve ilçe örgütlerinden çok sayıda kişinin destek verdiği Kaftancıoğlu, ilk açıklamasında Gezi Direnişi‘nin dokuzuncu yılını kutladı:

“Bugün Gezi’nin yıl dönümü. Gezi direnişi kutlu olsun.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Türkan Saylan‘ın sembol hareketini yaparak selam veren Kaftancıoğlu, işlemlerin ardından Silivri Cezaevi‘ne götürüldü.

İlgili haber: Yargıtay, Canan Kaftancıoğlu’nun cezasını onadı, CHP vekilleri İstanbul yolunda

Yargıtay 3’üncü Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu’na beş ayrı suçtan verilen toplam 9 yıl 8 ay 20 günlük hapis cezasının 4 yıl 11 ay 20 günlük kısmını 12 Mayıs’ta onamıştı.

Son kararla Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret” suçundan 1 yıl 6 ay 20 gün, “Devleti alenen aşağılamak” suçundan  1 yıl 8 ay ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 1 yıl 9 ay ceza verildi.

Kaftancıoğlu’na ‘silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ suçlarından verilen cezaları ise suçların unsurlarının oluşmadığı gerekçesiyle bozuldu.

Kaftancıoğlu’nun üç günlük gözetim sonrası denetimli serbestlik kapsamında tahliye edilmesi gerekiyor. Ancak “siyasi yasak” kararı, Kaftancıoğlu’nun 4 yıl 11 ay 20 gün boyunca siyasi eylemlerini engelliyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, Kaftancıoğlu’na, “Türkiye’deki siyasal özgürlükler açısından net, üzücü bir göstergedir. Desteğim onunla” diyerek dayanışma mesajı yolladı.

Size benzemek en korktuğum şey

Adliye’ye gitmeden önce Twitter’dan paylaşım yapan Kaftancıoğlu, bir kullanıcının tweetine “İnatla bana “devlet düşmanı” yakıştırması yaparak algı oluşturmaya çalışan trol ve troliçeler; eğer bir şeye düşman olacaksam AKP’ye düşman olurdum ki onu bile olamam. Ruhumda yok çünkü, aynen sizlere bile düşman olamadığım gibi” yanıtını verdi ve ardından şunları ekledi:

Düşmanlık sizde kalsın, nereden gelirse gelsin yanlış olanı eleştiri hakkı bende. İftira,hakaret,küfür, yalan dolanla iş yapanlara düşmanlık edersem eğer size benzerim ki hayatta en korktuğum şey bu olsa gerek. Canlı, doğa ve vatan sevgimi ölçmeye ise ne aklınız ne de ufkunuz yeter.”

Kemal Kılıçdaroğlu’na linç girişiminde bulunanlara verilen cezalara değinerek Kaftancıoğlu’na verilen cezaya tepki gösteren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da şunları kaydetti:

“Bir yanda bir söz, bir tweet yüzünden açılan, ağır cezalar istenen davalar diğer yandan ana muhalefet partisinin genel başkanını linç eden, hayatına kastetmeye yeltenen kişilere verilen komik cezalar.

Hangi hukuk, hangi adalet, hangi vicdan?”

 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.