ManşetTürkiye

Tahir Elçi adı Diyarbakır’ın kent ormanında yaşayacak

0

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kayapınar ilçesi sınırlarında bulunan Kent Ormanı’nın ismini oybirliğiyle “Tahir Elçi Kent Ormanı”; Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan İstasyon Caddesi’nin ismini ise oyçokluğuyla “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak değiştirdi.

4

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Kent Konseyi’nin 17 ve 18 Aralık 2015 tarihli dilekçelerine istinaden 5216 sayılı Büyükşehir Yasası’nın 7. Maddesinin g fıkrası gereği Kent Ormanı ve İstasyon Meydanı’nın isminin değiştirilmesi konusunu mecliste müzakere etti.

Tahir Elçi Kent Ormanı

Kent Ormanı’nın isminin “Tahir Elçi Kent Ormanı” olarak değiştirilmesi ve tescil edilmesine ilişkin talebi görüşen Meclis, Tahir Elçi Kent Ormanı ismini 5393 sayılı Yasa’nın 81. Maddesi gereğince ve Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 13. Maddesi’nin b bendine göre oyladı. 65 üyenin katılımıyla yapılan oylamada, mevcudun oybirliğiyle, Kent Ormanı’nın ismi Tahir Elçi Kent Ormanı olarak değiştirildi ve kesinleşti.

Yenişehir ilçesi sınırlarında bulunan İstasyon Caddesi’nin isminin değiştirilmesi de mecliste görüşüldü. Görüşme öncesinde, İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın ilgili yazısı ve komisyon raporu okundu. Ardından konunun müzakeresi yapılarak, Kent Konseyi’nin 18 Aralık 2015 tarihli dilekçesine istinaden İstasyon Meydanı’nın isminin “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak değiştirilmesi ve tescil edilmesine ilişkin önerge ele alındı. Söz konusu görüşmede sözlü olarak “5 Haziran Meydanı” önergesi de verildi. Mecliste, Belediye Web sitesinde ve komisyonlarca yapılan anketin sonuçları dikkate alınarak, 22 ret oyuna karşılık, 64 üyenin evet oyuyla ve oyçokluğuyla İstasyon Meydanı’nın ismi “5 Haziran Direniş Meydanı” olarak 21 Aralık tarihinde onaylandı.

Onaylanarak kesinleşen meclis kararlarınıkn, yedi gün içinde Valiliğe gönderileceği de belirtildi.

 

(Jiyana Ekolojik, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.