2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİEditörün SeçtikleriHayvan HaklarıManşetVideo

Galeria’daki hayvanları kurtarma çabası sürüyor: Elazığ’dan vinç geldi

0
Fotoğraf: İnanç Yıldız

Video haber: İnanç Yıldız

*

Kahramanmaraş merkezli depremin etkilediği Diyarbakır’da hasar alan Galeria’da mahsur kalan hayvanlara rağmen başlatılan yıkım durduruldu. Hiçbir çaba sonuç vermeyince binaya yanaşabilecek sepetli bir vinç Elazığ’dan getirildi. Kediler için katlara kapanlı kafes bırakılacağı öğrenildi. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

Diyarbakır Valiliği, depremden etkilenen Galeria sitesinde devam eden yıkım çalışmalarının içeride bir kedinin olduğunun tespit edilmesi üzerine durdurulduğunu açıkladı. Bunun üzerine AFAD ve itfaiye ekipleri kontrollü bir şekilde kedinin kurtarılması için çalışma başlattı. Yıkım alanına gelen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye aracı, kedinin olduğu en üst kata kadar yükseltildi ancak binaya yanaşamadı. Bu çabanın sonuçsuz kalması üzerine kurtarma helikopteri binanın üzerine getirildi.

Bir süre binanın üzerinde uçan helikopterden sarkıtılan bir halatla binaya doğru inen bir kişi, binanın yıkılan bölümünde ara ara gözüken kediye yaklaşmaya çalıştı. Ancak bir süre bu şekilde beklenilmesine rağmen kedi kurtarılamadı. Bu çabanın ardından içine yaş mama konulan kedi kafesi bir drone bağlanarak uçurulmaya başlandı ve mahsur kalan kedilerin olduğu bölgelere yanaştırılarak kedilerin kafese girmesi beklenildi ama bir sonuç alınamadı.

Hiçbir çaba sonuç vermeyince binaya yanaşabilecek sepetli bir vinç Elazığ’da bulundu. Vatandaşların günlerce istediği sepetli vinç nihayet Elazığ’dan getirildi. Kediler için katlara kapanlı kafes bırakılacağı öğrenildi. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.