KadınManşet

Tacize karşı kendisini savunan Sevde Ünal’a beş yıl yedi ay hapis cezası

0

Mor Dayanışma üyesi, feminist aktivist Sevde Ünal’ın 2018’de maruz kaldığı tacize karşı uyguladığı öz savunma ‘kasten yargılama’ suçuna gerekçe gösterildi, Ünal’a 5 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Sevde Ünal İzmir Şakran Kadın Kapalı Cezaevi‘ne götürüldü. Ancak Ünal’ın davasında verilen mahkemenin gerekçeli kararı henüz paylaşılmadı.

Ünal, adliye önünden yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri dile getirdi:

“Dün Didar yoldaşım [Didar Gül*] bugün ben. Erkek devlet her gün kadınları bir yerlerde bir şekilde şiddete maruz bırakmaya çalışıyor, maruz bırakıyor. Ama bizler biliyoruz ki kadın dayanışması, sizlerin karşısında her zaman güçlenerek büyüyecektir. Bugün ben, yarın Didar yoldaşım elbette mücadelemize devam edeceğiz. Unutmayın ki bu mücadelemize koymaya çalıştığınız taşlar bizim için önemli değildir. Çünkü biz gücümüzü kız kardeşlerimizden alıyoruz, katlettiğiniz kız kardeşlerimizden alıyoruz. Ve her zaman buradayız; yalnız değiliz, biliyoruz.”

Ünal açıklamasını “Yaşasın kadın dayanışması” sloganları eşliğinde gerçekleştirdi. Sevde Ünal’ın basın açıklamasında ayrıca şu cümlelere yer verildi:

“Sevde yoldaşımızı alkışlarımızla, mücadeleye olan inancımızla uğurlayacağız. O içerideyken de öz savunma hakkını uyguladığı için şu an cezaevinde bulunan diğer arkadaşlarımız için de ‘Öz savunma haktır’ demeye devam edeceğiz. Çıktığında hep birlikte el ele, kol kola, omuz omuza, patriyarkal kapitalizme karşı mücadeleye devam edeceğiz. Bütün erkek adaleti savunanlar haddin bilecek. Karşılarında kadınlar var, feministler var. Bu sokaklar sloganlarla inlemeye devam edecek.”

*Didar Gül ev baskınıyla gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.